Srce je priporočljivo krepiti

Srce je organ, ki dobro delovanje temelji na zavedanju. Zavedanje je načeloma preprosto, velikokrat ga je najteže prestaviti v prakso. Srce je organ, ki deluje pri zdravem človeku tako dobro, kot je zanj poskrbljeno. Dobro srce je mogoče takrat ko človek dobro skrbi za splošno zdravje. Za splošno dobro zdravje je poskrbljeno z mnogimi aktivnostmi. Kot prvo mora človek svoje dnevne aktivnosti prilagoditi sposobnostim.

Sposobnosti so različne, možno pa jih je na razne načine povečati. Dan je mogoče enostavno razdeliti na tri enakomerne dele. Spanje, delo in počitek. To razmerje se načeloma lahko poljubno razdeli. Vendar je za zdravje pomembno, da so deli razdeljeni tako, da ni nobena kakovost okrnjena. Spanje je lahko od človeka do človeka različno. V času trajanja so lahko razlike. Načeloma velja nepisano pravilo, da je spanje idealno izraženo s poljubnim trajanjem. Človek v tem primeru spi kolikor mu ustreza. Kar pomeni, da se po določenem času spanja sam prebudi. Za doseganje takega stanja je potrebno nekaj pametnega načrtovanja. Vsak človek ve koliko časa spi. Temu primerno je potrebno prilagoditi aktivnosti pred in po spanju. Včasih pri tem nastanejo težave, predvsem takrat ko želimo na hitro doseči pozitivne spremembe. Pozitivne spremembe so največkrat dolgotrajen proces. Predvsem to velja za odpravljanje raznih razvad. Vsekakor pa je pomembno, da se za dober spanec pripravimo. K temu pripomorejo aktivnosti, ki pripomorejo k utrujenosti ter kakovostna prehrana. Utrjen človek bo brez težav zaspal. Kakovostna hrana pa je lahko prebavljiva.

Kar pomeni predvsem za obrok pred spanjem. Poleg tega je priporočljivo, da je zadnji obrok pred spanjem zaužit dovolj zgodaj. Oziroma toliko časa, da uspe proces prebave opraviti svoje aktivnosti ali vsaj bistvo svojih aktivnosti. Srce krepimo tudi s fizično aktivnostjo. Več fizične aktivnosti zahteva večje količine krvi in kisika. S povečano fizično aktivnostjo se torej veča prekrvavitev, krepi srce. Srce se na pozitivne spremembe navadi postopoma. Srce je aktiven organ.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/srce_in_zile/29/iz_narave_za_srce_in_ozilje/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja