Sandali osnovna obutev

Sandali soosnovna obutev v toplejših delih leta. Toplejši deli leta imajo posebne zahteve. Višje temperatur narekujejo obutev, ki omogoča boljše dihanje stopa. Zato so sandali, ki omogočajo lažje dihanje kože in stopal, zelo primerna obutev za obdobja z višjimi temperaturami.

Sandali lahko omogočajo različne učinke zračenja in dihanja obutve. Vsi sandali niso enaki, zato nekateri omogočajo boljše, drugi pa manj dobro dihanje. Odprti sandali omogočajo najboljše dihanje stopal. Poleg podplata imajo dodano zgolj možnost pritrditve na stopalo v različnih variantah. Stopalo v takih primerih lahko najboljše diha, ker so sandali takšne vrste zelo zračni. Manj zračni sandali so namenjeni osebam, katerim odprti modeli ne nudijo zaščite, predvsem prstov.

Ljudje se preprosto ne počutijo varni, ker se bojijo, da bodo s prst zadeli v morebitno oviro. Takšni kupci zahtevajo nekoliko več zaščite, predvsem v prednjem delu sandala. Zračnost je v tem primeru zagotovljena na drugih mestih obuvala, predvsem ob straneh in zadnjem delu. To takšnim kupcem tudi povsem ustreza. Pripravljeni so žrtvovati nekaj zračnosti na račun večje varnosti. Obuvalo za poletne dni mora v nekaterih primerih tudi ustrezati nekaterim varnostnim predpisom. Obutev mora v takih primerih biti predvsem čvrsto pritrjeno na stopalo. Tako omogoča v vseh primerih varno namestitev na nogah, ter preprečuj, da bi se stopalo ločilo od obutve. V drugih primerih pa je ta lastnost lahko tudi kršena. Nekateri pravzaprav hočejo, da omogoča obuvalo enostavno obuvanje ali sezuvanje.

Predvsem je takšna lastnost zaželena povsod, kjer so te lastnosti ali zaželene, ali pa čvrsta namestitev ni zaželena iz takega ali drugačnega razloga. Obutev je danes na voljo v pisani paleti izbire. Poleg tehničnih lastnosti so zelo pomembne modne lastnosti. Barve, oblika, razni dodatki, so pika na i vsem ostalim pripadajočim tehničnim lastnostim. Sandali so starodavna obutev, ki pa še dolgo časa ne bo šla iz mode in stopal sodobnih uporabnikov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja