Japonke, zahteve nakupa

Japonke imajo različne zahteve nakupa , v veliki meri so odvisne od kupca, delno na pa na odločitev vpliva tudi okolica.

Zahteve nakupa za japonke so od primera do primera različne. Vsak si želi kupiti dobre japonke. Kaj so to dobre japonke je odločitev in ocena posameznika. Nekateri želijo, da japonke trajajo veliko časa, ter da se jih dolgo časa uporablja. Drugim takšne japonke predstavljajo nesmisel.

Njihovo vodilo v času, ko kupujejo japonke je predvsem moda. Ker je moda muhasta in kratkotrajna, je njihov način nakupa usmerjen predvsem v kratkotrajno uporabo. Nekaterim nakup opredeljujejo lastnosti. pri tem je lastnost lahko vodilo nakupa. Ker je lastnost vodilo nakupa, pri izbiri težav nimajo.

Izbran artikel mora imeti lastnost, da bo prišel v krog izbire. Pri tem kupci velikokrat izberejo tudi druge artikle, ki imajo lastnost. Z več artikli, ki imajo lastnost se poveča izbira. Tako lahko upoštevajo lastnost, kot tudi druge lastnosti. S tem je izbira lahko odlična. Seveda pa smo pri obutvi velikokrat tradicionalni. Ljudem je pri izbiri pomembna predvsem paleta lastnosti, ki so s uveljavile v preteklosti. Tako imamo lahko tradicionalno znamko, tradicionalen model, tradicionalno trgovino ter številne druge tradicionalne lastnosti nakupa. Ker so se slednje skozi čas izkazale za najboljše, se realno pričakuje tudi za prihodnost.

Seveda ima tak nakup nekaj pomanjkljivosti, ki pa so lahko za druge prednost. Pomanjkljivost je v spremenljivi naravi lastnosti. Blagovna znamka lahko na trgu ni več tako uspešna kot nekoč, na točno določenem modelu so spremembe, trgovina lahko ni več tako konkurenčna kot nekoč. S tega vidika nakup načeloma ni več tako ugoden oziroma dober. Takšne spremembe opazijo predvsem pozorni kupci, ki na tradicijo ne dajo veliko. Vedo, da se tradicija lahko spreminja skozi daljše ali krajše časovno obdobje.

Japonke so zelo priljubljena obutev, ki je zaradi dolgotrajne prisotnosti pri nas postala že klasika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja