Prenosniki in običajni računalniki

Prenosni računalnik je izredno uporabna stvar. Kot nam že ime pove, nam nudijo skoraj vso ugodje običajnih računalnikov, obenem pa so prenosni.

V tem članku si bomo ogledali nekaj prednosti in slabosti prenosnih in namiznih računalnikov. Začeli pa bomo s prenosniki. Velikost zaslona je tu precej manjša od današnjih monitorjev, a s tem ni nič narobe. Sprva sem vedno kupoval prenosnike z diagonalo zaslona 17 inčev, takrat še nisem imel zunanjega monitorja. Naslednji prenosnik, ki ga bom kupil bo imel diagonalo zaslona 13 inčev, saj je na tak način prenosnost veliko boljša, dalj časa zdrži baterija, ko pa prenosnik rabim za resno delo pa nanj priključim zunanji monitor.

Slabosti prenosnikov so te, da se kar precej grejejo. Takoj ko se bomo lotili kakšnega bolj zahtevnega dela, bo temperatura na prenosniku precej narasla. Lahko bo to pri uporabi programov za grafično oblikovanje, pri igranju iger ali kaj podobnega.

Na trgu obstajajo tudi prenosniki, ki so še posebno zmogljivi, a temu primerna je tudi cena. Osebni računalniki pa so veliki in težko prenosljivi, saj temu niso namenjeni. Imajo pa pred prenosniki tudi kar nekaj prednosti. Poljubno lahko posodabljamo komponente, uporabljamo lahko poljubno periferijo, dobro pa je poskrbljeno tudi za hlajenje. Za že nizek denar lahko dobimo precej spodoben računalnik.

Ko boste računalnik kupovali pretehtajte svoje potrebe in se jim prilagodite, v spletnih trgovinah imate ogromno ponudbo, zato vam nakup dobrega računala ne bo povzročal težav. Če temu ni tako pa se lahko vedno obrnete na katerega izmed spletnih forumov, tam boste dobili uporabne nasvete ali se vam bolj splača kupiti prenosni ali namizni računalnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja