Koliko je na trgu izdelovalcev fasad

Danes je na Slovenskem tržišču ponudba za fasade res zelo velika in obsežna. Na trgu je kar nekaj ponudnikov, med katerimi pa je glavnih cca 8 – 9 ponudnikov. Pri tem so mišljeni tisti ponudnik, ki fasade dejansko tudi izdelajo in ne da jih zgolj namestijo oz. vgradijo. Potem pa je seveda ogromno izvajalcev, ki jih lahko najamemo za samo izvedbo fasade.

Vendar pa je ravno tu lahko veliko enih skritih stroškov za fasade, saj večina izvajalcev določene projekte pač skrije v nedefiniran projekt, kjer so presenečenja vsekakor možna. Vendar pa načeloma velja, da bi se stroški, ob pazljivem in točnem pregledu objekta, morali znati vsi skoraj do zadnjega evra natančno predvideti. Žal to le pri določenih podjetjih velja, eno takšnih je na primer Libelagroup, kjer se zavezujejo, da bodo vse stroške skoraj do potankosti v naprej opredelili, razen za situacije, kjer se res ne ve, kaj jih čaka ali če so naročena dodatna dela v času, ko je projekt že v teku. Poleg te prednosti, ki jo ima podjetje Libelagroup, pa je njihova prednost tudi v tem, da poskrbijo, da se izkoristi subvencija, s čimer se dejansko stroške za naročnika izdelave fasade precej zmanjša.

Če imamo torej izvajalca, ki poskrbi za vse to, je vse skupaj veliko lažje. Nenazadnje se je izvajalec po vsej verjetnosti že velikokrat spopadel s pridobivanjem in upravičenosti do nepovratnih sredstev, zato je zanj to bolj kot vse rutina, za ostale pa naporno zbiranje dokumentacije in še vedno obstaja možnost, da se na kaj pozabi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.