Smučarska očala, najprej varnost

Smučarska očala prinašajo med športno opremo zelo pomemben občutek varnosti .

Občutek varnosti, katere zagotavljajo smučarska očala je zelo pomembna lastnost. V prvi vrsti smučarska očala zagotavljajo uporabniku vidljivost. Preko tega smučarska očala omogočajo orientacijo. Preko orientacije pa smučarska očala omogočajo ukrepanje in aktivnosti skladno z dano situacijo.

Ker so med seboj smučarska očala različna, velja pri ponudbi pametno ločiti manj primerne od primernih. Pri tem nam lahko pomagajo izkušnje, katre so nam dala smučarska očala iz preteklosti. Pomembne lastnosti so velikost, prileganje, vidljivost, občutljivost na zunanje vplive, primernost osebnim lastnostim in posebnostim ter druge lastnosti. Na podlagi teh lastnosti kupec tudi ocenjuje in izloča izmed ponudbe sebi najprimernejše modele.

Pri nakupih so velikokrat prisotni tudi razni motivacijski faktorji. Nakup motivacijski faktor lahko generira. Kar pomeni, da pri potencialnem kupcu vzbudi željo po nakupu. Pri tem lahko motivacijski faktor posega na različna področja. proizvajalci in prodajalci imajo ta področja dobro razdelana. Kar pomeni, da preko izkušenj in predvidevanj znajo dobro oceniti, kaj je potrebno povpraševanju ponuditi, da bo ponudba uspešna.

Veliko pomenijo tudi izkušnje iz preteklosti. Vse kar je bilo v preteklosti dobro se uporabi, hkrati pa vnaša tudi marsikaj novega. Novosti so predvsem vse tisto, kar v preteklosti ni bilo prisotno. Velja pa za primerno motivaciji. V vsakdanjiku lahko take novosti, ki znajo služiti motivaciji srečamo na praktično vsakem koraku. Predno se odločimo za pregled ponudbe je seveda potrebno najprej pomisliti ali bo ponudba prinašala koristi. Mnogi motivacijski faktorji namreč imajo namen predvsem ponudbo prenesti na povpraševanje. Uporabnost je pri tem lahko tudi navidezna ali pa ni tako potrebna, kot to motivacija sporoča. Vsaka ponudba, pa naj bo še tako ugodna, mora najprej koristiti. Če ne koristi je še tako dobra ponudba prevelika investicija.

Smučarska očala so danes del opreme, ki ne sme manjkati tako pri vrhunskih tekmovanjih kot pri rekreacijskih aktivnostih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja