Kaj lahko pričakujemo pri okulističnih pregledih

Okulistični pregledi se še posebno pomembni pri starejših ljudeh od 40. let starosti. Vsakih 2-4 let je treba preveriti za morebitne težave v očesih. Okulistični pregled Ljubljana ima preglede za predpise očal, kontaktnih leč, splošne preglede vida in očesnih napak in izdajo potrdila za medicino dela. Tisti, ki pa imajo že zgodovino problemov z očmi in je tveganje za te probleme toliko večji, morajo obiskovati zdravnika vsako leto. Redni obiski pregledov so kritični, da najdejo naslednje:

  • Glavkom
  • Degeneracije pege, ki so povezane s starostjo (AMD)
  • Katarakte
  • Diabetično retinopatijo

Pregled je še posebno pomemben, če je kakšna vrsta problemov z očmi, ki se prenašajo v družini. Za odrasle mlajše od 40 let brez kakšnih koli problemov, je test potreben na vsake dve leti ali pa nikoli. Če ima oseba zdravstveno stanje, kot je visok krvni pritisk ali pa dela v zelo zahtevni službi ali redno jemlje zdravila, ki lahko vplivajo na vid, potem bodo pregledi veliko bolj pogosti. Ljudje, ki imajo diabetes tip I, bi morali imeti oči pregledane enkrat v petih letih po diagnostiki in nato vsaj enkrat na vsako leto po tem. Za diabetes tipa II, pa mora imeti pacient oči pregledane takoj in nato imeti redni letni pregled oči. Okulistični pregled Ljubljana ima tri različne preglede:

  • Osnovni okulistični pregled za očala
  • Razširjen okulistični pregled za medicino dela
  • Okulistični pregled za kontaktne leče

Preglede pa poleg odraslih rabijo tudi novorojenčki in jih morajo opravljati redno. Ko bodo stari tri leta, bo lažje na njih dobiti natančno informacijo o očeh. Po vstopu v prvi razred, naj bi imeli preglede vsakih par let.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja