Vgradna pečica Gorenje na več načinov

Kadar opremljamo novo kuhinjo, je vgradna pečica Gorenje ena od možnih nakupov.

Širina vgradne pečice je najpogosteje 60 cm, obstajajo pa tudi različice s širino 45 cm ali 90 cm. Običajna višina pečica je 60 cm. Pri nakupu kuhinje zaradi teh standardov ni potrebno podajati mer.

 

Vgradna pečica Gorenje ponuja, tako kot ostale pečice, klasičen način peke, lahko pa je kombinirana z mikrovalovi ali paro.

 

Če je kombinirano pečenje s paro, lahko  v pečici tudi parno kuhamo. Ta način se v kuhinjah profesionalnih kuharjev uporablja že dolgo. Če želimo pripraviti sočne in okusne jedi, je mehko kuhanje s paro prava izbira, saj živilo ne odda dosti vode. Ohranijo se naraven okus in barva, v živilu pa ostane aktivnih tudi večina vitaminov in mineralov. Če uporabljamo metodo intervalnega pečenja, to pomeni, da izmenično kuhamo in pečemo, daje končni rezultat odlično zapečeno, sočno in ravno prav hrustljavo hrano.

 

Vgradna pečica Gorenje se izdeluje tudi v različici, ko jo poleg pečenja lahko uporabimo tudi kot običajno mikrovalovno pečico. Tudi tu lahko kombiniramo obe metodi, prav tako pa z različnimi programi za pečenje kombiniramo več vrst pek. Če se odločimo za pripravo predhodno zamrznjene hrane, jo mikrovalovi najprej odmrznejo, potem pa nastavimo program peke, ki je prilagojen vrsti hrane.

 

Parna pečica pa je namenjena bolj kuhanju hrane. V taki pečici se ohranita čudovit videz in okus hrane, pa tudi vitaminska sestava ostane skoraj nedotaknjena.

 

Za počitniško uporabo pa je najbolj uporabna vgradna pečica s plinskim delovanjem, ki se jo lahko namesti v počitniške objekte, kjer ni možnosti elektrike.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja