Delo detektiva za umore v Los Angelesu

Privatni detektiv opravlja številne naloge, lahko je to raziskovanje umorov, ali pa opravljanje testa alkoholiziranosti na delovnem mestu, ter vse vmes. Oglejmo si nekaj nalog, ki jih na dnevni ravni opravlja detektiv za umore v eni izmed glavnih agencij v mestu angelov – Los Angeles.

Ravno pred kratkim sem o tem bral en članek in sicer govori o glavnem detektivu, ki dela s policijskim oddelkom v omenjenem mestu. Na tem delovnem mestu je zaposlen že od leta 1993, v obdobju 10. let pa se je zgodilo več kot 540 umorov – opisuje.

Seveda ti detektivi ne rešijo vseh. Letno rešijo 30-40% primerov, ki so se zgodili v tistem koledarskem letu. Kot vsaka služba ima tudi le-ta svoje prednosti in slabosti. Definitivno moraš za to biti prava oseba, drugače te lahko stre. Delavnik poteka od 9-17h velikokrat pa tudi prej/kasneje.

Niti en dan ni enak, vse skupaj pa se začne zjutraj, ko detektiv in njegova ekipa pregledajo primere, ki so se zgodili čez noč in se seznanijo z vsemi podrobnosti. Nato sledi urejanje papirjev, kasneje pa odhod na teren, ogled primera, intervjuji s pričami in tako naprej. Za vikende so sicer prosti, vendar se velikokrat zgodi, da so vpoklicani tudi takrat, ko ne delajo. Ta detektiv je povedal tudi, da je pri samem delu najbolj napredovala tehnologija in tako je odkrivanje storilcev veliko lažje, kot je bilo v preteklosti.

Vsekakor gre za eno izmed bolj zanimivih del. V Sloveniji se le-to verjetno precej bolj razlikuje, kot v Ameriki, pa vseeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja