Dokup dodatnega zdravstvenega zavarovanja

V primeru nesreče nam stroške krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Če stroški presegajo dovoljeno vsoto pa je potrebno doplačati določeno vsoto denarja. V takem primeru je potrebna predhodna sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ki krije omenjene dodatne stroške.

Kako skleniti dodatno zavarovanje?

Dodatno zdravstveno zavarovanje je možno dokupiti v vseh zavarovalnicah po Sloveniji (recimo tukaj http://www.dopolnilnozavarovanje.si). Mesečno plačilo omogoča kritje stroškov v primeru zdravstvenih storitev. Primerno je za vsakega, ki ima sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Plačilo je oproščeno za šolarje, dijake in študente ter vse, ki so po zakonu oproščeni doplačil.

Največkrat se dodatno zdravstveno zavarovanje uporablja v zobozdravstvenih ustanovah ter pri zobozdravstvenih kirurških posegih. Odrasli se za kirurške posege odločajo za odstranitev modrostnih zob. Modrostni zobje izrastejo kot stalni zobje in imajo pri večini ljudi premalo prostora. Nekaterim se problemi začnejo že pri samem izraščanju, pri drugih pa se problemi začnejo pojavljati nepričakovano. Velikokrat zob zgnije saj ga zaradi prostora, ki ga zavzema v ustni votlini ne moremo ustrezno počistiti. Zmotno je mnenje, da je potrebno odstraniti vse modrostne zobe, tudi če ne povzročajo težav. Sama odstranitev je odvisna od posameznika. Pri nekaterih je odstranitev hitra in brez zapletov, pri drugih pa je težavno odstranjevanje in tudi kasnejše okrevanje. Če je poseg bolj zapleten se kirurg odloči za šivanje rane, medtem ko pri manj zapletenih ne. Čas okrevanja in popolne zacelitve je 1 mesec ali več.

Dodatno zdravstveno zavarovanje je torej priporočljivo v primerih ko pride do zapletov in je potrebno dodatni komponente, ki niso bile začrtane v začetku operacije. S sklenitvijo tako lahko privarčujemo ogromno denarja, ki bi ga lahko morali nepričakovano prispevati v naše zdravje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja