Modni dodatki, navadni smrtniki in modne ikone

Modni dodatki so izbira tako modne ikone kot navadnega smrtnika.

Razlika je v tem, da modni dodatki znane osebe velikokrat postanejo predmet posnemanja. Kar seveda ni ovira za osebni slog, pri tem pa ne gre prezreti nekaterih zimzelenih pravil. Modne ikone ali znane osebe, imajo pri tem nekaj prednosti.

Njim so modni dodatki velikokrat bolj svobodna izbira, saj modo praktično ustvarjajo s svojo osebnostjo, inteligenco, dosežki, uveljavljenostjo ter drugimi v družbi cenjenimi lastnostmi. Poznamo mnoge znane osebnosti, katerih obleka, obutev, modni dodatki in drugi deli garderobe bolj ali manj odstopajo do uveljavljenih pravil ali odstopajo po svojih lastnosti. Take osebe izbirajo točno določene lastnosti, modni dodatki in drugi deli garderobe postanejo njihova prepoznavnost.

Zato lahko v večini primerov vnaprej vemo, kakšni bodo njihovi modni dodatki in drugi deli garderobe na določenem pomembnem dogodku ali prireditvi. Iz aktualnega časa ali bolj oddaljene zgodovine tako poznamo mnoge politike, poslovneže, modne oblikovalce in druge znane osebe, ki imajo svojo barvo enega ali več kosov garderobe. To so lahko puloverji, srajce ter drugi kosi garderobe. Ko vidimo puloverje, srajce in druge kose garderobe v določeni barvi na določenem dogodku ali prireditvi, vemo kdo jih ima na sebi.

Prepoznavni modni dodatki in druga garderoba so pri tem lahko v skladu z pravili oblačenja, lahko pa so tudi zavestno kršeni. Tako poznamo mnoge poslovneže, ki se pojavijo na pomembni poslovnih prireditvah in dogodkih oblečene in obute tako, kot bi šlo za izbiri obleke in obutve za prosti čas. Načeloma je taka izbira neprimerna, vendar njihova je osebnost bolj pomembna. Zato jim je takšna izbira dovoljena, pri kršenju pravil pa se jim preprosto povedno pogleda skozi prste. Nihče si ne bo drznil omenit kršenja, pomembnim osebam je zanje praktično vseeno.

Navadni smrtniki te sreče največkrat nimajo, zato pa lahko z ustrezni modni dodatki ter izbrano obleko in obutvijo ustvarijo vtis pomembne osebe.

Preberi več

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja