Kvalitetno vrtno orodje

Bi si lahko predstavljali vrtnarjenje brez vseh vrtnarskih orodjih, ki imamo danes.  Gotovo bi se precej namučili in porabili precej več časa. Danes poznamo vrtnarska orodja za vrtnarjenje, praktično jih samo še izboljšujemo na vse možne načine.

Pametno je imeti vse, vendar bi to znašalo preveč denarja in prostora. Sekire nam kot obešala za vrtno orodje lahko precej dobrodošle. Saj z njimi enostavno lahko porežemo tudi najdebelejše korenine, poleg sekanja pa je sekira uporabna za zabijanje količkov in puljenju. Uporabimo jo lahko tudi za povezavo vej, vendar bo to kar naporen način.

Inovacije na področju vrtnega orodja ter opreme

Zato vam za različna druga rezalna opravila uporabite škarje primerne za rezanje zelenja. Daljše in bolj armirane so prilagojene za povezavo sadja. Druge škarje pa so prilagojene bolj za povezavo živih mej in oblikovanje grmičkov. Na spletni strani KickStarter, kjer se predstavljajo nove ideje, veliko donacij so namenili  poslovni ideji o prilagojenih rokavicah s posebnimi nastavki. Idejo so pridobili ob opazovanju živali, kako kopljejo po zemlji.

Vrtnarske rokavice

Rokavice imajo na konicah prstov nastavljive plastične grabljice, ki vam pomagajo pri urejanju in kopanju. Urejanje vrtička si pa ne zmoremo predstavljati brez vrtnarskega orodja imenovane motika, saj je to eno izmed najstarejših orodij za obdelovanje kmetijskih površin. Ima več funkcij in kot nekakšen švicarski nož na vašem vrtu.

V poletnem času vrtne rastline potrebujejo vsakodnevno doziranje vode, zato preprost namakalni sistem ni odveč. Lahko ga enostavno naredimo z cevjo, ki jo napeljemo skozi vrtnine in jo na določenih mestih prebodemo. Vsak večer lahko enostavno odpremo vodo in namakamo vrtnine pol ure.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja