Zlate palice so vrhunska naložba, ki nam daje občutek varnosti

Pogosto slišimo, da nekateri varčujejo tako, da si kupujejo zlato. Nekaterim je to malce smešno, sploh tistim, ki se ne zavedajo vrednosti zlata. Zlate palice oziroma zlate naložbene palice in zlatniki namreč predstavljajo najboljši način ohranjanja realne vrednosti premoženja slehernega posameznika. Gre namreč za izredno likvidno naložbeno sredstvo. Lahko ga zamenjamo v lokalno valuto, in sicer kjer koli po svetu. Zanimivo in privlačno, kajneda?

Če pogledamo že samo zgodovino zlata, potem lahko izredno hitro ugotovimo, da je bilo ves čas zelo cenjeno sredstvo, tudi za ohranjanje premoženja na osebni ravni. Če je človek dovolj moder in preudaren, potem zagotovo del svojih likvidnih sredstev drži v tej kovini, ki je vel kot le plemenita.

Zlate palice imajo le redkokateri posamezniki. Bolj smo navajeni imeti zlato v obliki nakita, kot npr. v obliki verižic, zapestnic, prstanov in še česa drugega. Paziti pa moramo, da se lahko spreminja vrednost tovrstnih oblik zlata. Če npr. prodamo verižico, bomo zanjo dobili veliko manj, kot pa smo zanjo plačali. Na tržišču se nakit prodaja kot lomljeno zlato, to pa pomeni surovino, ki jo je potrebno še predelati in tudi pretaliti.

Obstajajo torej veliko bolj praktična hranjenja osebnega zlata. Pri tem mislimo predvsem na zlate palice in zlatnike.

Zlato pa je že samo po sebi izjemno likvidno sredstvo. To pomeni, da je možno zlate palice ali pa kovance v vsakem trenutku kjerkoli zamenjati za denar. Zlato v tej obliki namreč na trgu deluje kot izjemno zanesljivo ter zaupanja vredno valuto. Na koncu omenimo še dodatno prednost zlata. To je, da ima izjemen potencial rasti vrednosti, saj so vse svetovne valute v procesu precejšnjega razvrednotenja.  Nakup lahko opravite tudi preko spleta, recimo tu http://www.edisongold.com/sl/zlate-palice.html/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja