Fitnes način življenja je vsem dosegljiv

Fitnes je lahko način življenja.

Fitnes je način življenja, ki vključuje ukvarjanje s telesno aktivnostjo, telesni aktivnosti primerno hrano, počitek ter regeneracijo. Izbrane telesne aktivnosti se med seboj lahko bolj ali manj razlikujejo, pomembna je njihova sinergija učinkov. Kar z drugo besedo pomeni, da določena telesna aktivnost pomaga k izboljšanju druge in obratno.

Fitnes način življenja lahko pomeni ukvarjanje z več različnimi športnimi aktivnostmi v različnem obsegu in terminu. Izbira športnih aktivnosti je zelo različna, pomembna je izbira po meri človeka. Fitnes način življenja ni nujno potraten ter ne zahteva nujno najprej velike investicije v športno opremo ter razne druge izdatke.

V današnjem času ima večina ljudi v svoji garderobni omari ali posesti dovolj opreme za začetek. Fitnes način življenja je zato predvsem stvar odločitve ter volje. Pogosto je prav pomanjkanje motivacije krivec, da se začetek resnega ukvarjanja z določenimi športnimi aktivnostmi odlaša iz dneva v dan. Fitnes način življenja se torej začne s prvim korakom, za katerega imamo večinoma vse pri roki. Tek, hoja, kolesarjenje, plavanje ter drugi športi ne zahtevajo veliko opreme v začetku.

Kot rečeno pa imamo rekvizite in opremo večinoma že doma. Pri tem moramo zgolj premagati miselno oviro, ki zmanjšuje uporabno vrednost naših lastnih rekvizitov. Tipičen primer je kolo, katero bi mnogi v začetku že takoj zamenjali za novega. Staro kolo lahko potrebuje zgolj nekaj vzdrževanja ali dokupa dodatne opreme, pa bo za začetnika dovolj dobro. Bistveno večja vsota za novo kolo se lahko investira v druge namene. Zagotovimo si lahko opremo za druge športe, investiramo lahko v osebnega trenerja ter na kakšen drugačen način bolj koristno uporabimo sredstva. Na cestah tudi niso redki primeri, ko rekreativci z razmeroma starimi kolesi dosegajo višje hitrosti ali so videti manj utrujeni pri vzponih ali drugih obremenitvah, kot rekreativci z novimi, dražjimi.

Fitnes način življenja zahteva disciplino, vztrajnost in odrekanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.