Kosilnica na nitko je temeljito spremenila košnjo

Kosilnica na nitko je temeljito spremenila odnos do zelene površine.

V osnovi kosilnica na nitko klasična kosilnica z drugačnim razporedom osnovnih komponent. Pogonski agregat je lahko sestavi del kosilnice, lahko pa je posredno povezan s pogonsko pletenico ali na kakšen drug način. V večini primerov je kosilnica na nitko enostavnejša izvedba klasične kosilnice. Kar prinaša določene dobre, kot tudi manj dobre lastnosti. Izbira kosilnice na nitko ali klasične rotacijske kosilnice je zato enostavnejša, za izberemo tisto, ki prinaša največ dobrih lastnosti. Za ravne, dostopne in urejene površine je boljša izbira klasična rotacijska kosilnica. Več neravnin, strmine, nakloni, manjše površine ter druge podobne lastnosti zelene površine pa z drugo besedo pomenijo, da je boljša izbira kosilnica na nitko.

V nekaterih primerih pa se investitorji odločijo za nakup obeh opcij. Izbrana je torej klasična rotacijska kosilnica ter kosilnica na nitko. V tem primeru klasično rotacijsko kosilnico uporabljamo za ravne in dostopne zelene površine. Za strmine, naklone, zelene površine in vegetacijo ob zidovih ali drugih objektih pa služi kosilnica na nitko. V tem primeru je lahko kosilnica na nitko bolj ali manj zmogljiva izvedba, odvisno od velikosti površine. Če želimo pokositi zgolj travo ter drugo vegetacijo ob zidovih ter na drugih mestih, ki jih s klasično rotacijsko kosilnico ne dosežemo, je dovolj dobra zelo osnovna in preprosta kosilnica na nitko.

Večje površine z nakloni, strminami in podobnimi težko dostopnimi površinami pa zahtevajo zmogljivejšo kosilnico na nitko. Teren sam tudi narekuje izbiro tako kosilnice na nitko, kot klasične rotacijske kosilnice ter morebiti druge vrtne mehanizacije. Možna oskrba z električno energijo iz omrežja, nam ponudi možnost izbire med električnimi ter kosilnicami z motorjem z notranjim izgorevanjem. Brez te možnosti pridejo poleg kosilnic z motorjem z notranjim izgorevanjem v poštev baterijske kosilnice.

Kosilnica na nitko daje možnost vzdrževanja zelenih površin na težje dostopnih mestih ali legah. Oglejte si pestro ponudbo v Merkurjevi spletni trgovini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja