Zdravo hujšanje narekuje številne spremembe

Zdravo hujšanje pogosto zahteva, da se spremeni življenje človeka.

Optimalno zdravo hujšanje je vseživljenjski proces ali dolgoročna aktivnost. V tem času človek postopoma spreminja svoje navade ter jih preoblikuje iz nezdravih v zdrave. Vzeti si čas za zdravo hujšanje je ena od osnovnih zahtev za pozitivne in učinkovite spremembe. Hitro hujšanje ni zdravo hujšanje, ker se v večini primerov izgubljeni kilogrami povrnejo enako hitro ali celo hitreje. Izjeme so športniki ali druge osebe, ki imajo hujšanje nadzorovano preko niza dejavnikov. Pri večini pa je zdravo hujšanje dolgoročen proces.

Od izhodiščne prekomerne do normalne ali idealne telesne teže mine lahko nekaj mesecev ali ustrezno daljše obdobje. Zavedanje tega dejstva je pomembno predvsem v začetni fazi, kjer mnogi pričakujejo takojšnje rezultate. Na dolgi rok načrtovano zdravo hujšanje v začetni fazi ne prinese takšne rezultate kot hitro hujšanje. Prinese pa boljše rezultate na daljši rok. Poleg idealne telesne teže so učinki vidni predvsem v spremembah vsakdanjika. Človek ima bolj urejene prehranjevalne navade, skrbi za redno gibanje in telesno aktivnost, ima reden in optimalen počitek ter v življenje vnese številne druge spremembe od nezdravega na zdravo.

Čas je v tem primeru pomemben zaradi postopnega privajanja na nove, zdrave navade. Primeren in optimalen čas počitka ne bomo osvojili čez noč, ker je organizem ujet v določeno nezdravo rutino. Včasih se zgodi, da v začetku ne moremo zaspati, zjutraj bi spali dlje. Postopoma, z nekaj prisile in potrpljenja, pa lahko brez težav zaznamo najprimernejši čas za začetek počitka, vstajanje ob točno določeni uri na drugi strani ne potrebuje budilke. Čas telesne aktivnosti je v tem primeru lahko tudi prilagojen. Telesna aktivnost je pomembna za zdravo hujšanje, čas lahko prilagajamo. Poleti lahko počnemo glavno aktivnost zjutraj, regenerativno pa zvečer pred spanjem. Kar nam med drugim omogoča tudi, da bomo brez težav zaspali.

Zdravo hujšanje narekuje številne spremembe življenjskih navad. Obiščite spletno stran Linea Snella.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja