Zimske počitnice, priložnost za izven šolske dejavnosti

Zimske počitnice nudijo pester izbor aktivnosti, ki jih lahko izvajajo šoloobvezni otroci.

Termin zimske počitnice lahko pomeni teden dni počitnic konec februarja, ali pa krajše termine preživete v zimskem letnem času. Danes so zaradi razvitih prometnih povezav in drugih danosti možne tudi odlično preživete kratke počitnice . To so največkrat počitnice omejene na vikend ali podaljšan vikend.

ZImske počitnice 2019 in kaj početi letos preverite tukaj.

S terminom vikend označujemo dela proste dneve ob koncu tedna, podaljšan vikend pa vsak dodan dan. Največ možnosti za podaljšan vikend se nam ponuja ob dela prostih dnevih. Vendar ni vsako leto enako radodarno z možnostmi za kratke zimske počitnice v podaljšanih vikendih. V nekaterih koledarskih letih je možnosti izredno veliko, kar pa hkrati pomeni manj možnosti naslednje leto. Ter seveda obratno: manj možnosti v tekočem koledarskem letu lahko pomeni več možnosti v naslednjem letu. Pogosto si takšne možnosti ogledujemo že veliko prej, najbolj pomembni in odločilni pa so termini ob prehodu v novo leto.

V tem terminu si zaposleni v dogovoru z nadrejenimi izberejo čas za letne, zimske počitnice, podaljšane vikende ali kaj drugega. Natančni datum vseh šolskih počitnic izda šolsko ministrstvo že veliko prej, zato so najbolj zaželeni termini že izbrani in določeni. Z dobrim načrtovanjem imamo lahko veliko prostih dni za zimske ali druge počitnice ob skromno porabljenem letnem dopustu. Klasične počitnice za šolarje so jesenske, novoletne, zimske, prvomajske in poletne počitnice.

Zraven pa so še prosti dnevi, ki iz leta v leto padejo na druge dneve ali se tudi datumsko spreminjajo. Iz leta v leto padejo na druge dneve prosti dnevi, ki so določeni z datumom. To so novo leto, Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, Praznik dela in drugi z datumom določeni dela prosti dnevi. Datumsko pa se spreminjata Velika noč in Velikonočni ponedeljek, določena sta z prvo nedeljo po prvi pomladanski polni luni.

Zimske počitnice razveselijo otroke vseh starosti, koledar počitnic za šolsko leto 2018 2019 pa lahko pogledate tukaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja