Izboljšanje atmosfere prostora z namiznimi svetili

Izboljšanje atmosfere v prostoru in za dodajanje posebne osebnosti, dosežemo z namiznimi svetili. Že najmanjša podrobnost in poseben dodatek, polepša in spremeni prostor. Prostor sicer ima svoj edinstven stil, tematiko in barvno shemo, vendar ga dejansko transformira in določa namizna svetilka. Slednja ustvari posebno razpoloženje in lahko transformira prostor glede na to, kam jo postavimo, kakšno žarnico dodamo in kakšne dodatke damo okoli nje. En dan imamo lahko udoben videz prostora s pridušeno svetlobo in zgolj eno prižgano lučjo, drugi dan pa imamo lahko gala večer z dodatno osvetlitvijo vseh kotičkov sobe.

Najdite idealno lokacijo

Pred nakupom najprej ugotovite, kje bo stala vaša nova namizna svetilka. Preučite njeno lokacijo, višino, razdaljo do postelje, kavča, omaric in drugih elementov. Hiter nakup, brez razmisleka o lokaciji postavitve, ni pretirano dobra rešitev. Lahko boste kupili prevelik, premajhen ali previsok model, ki ga ne boste mogli nikamor umestiti. Razmislite tudi o sami funkcionalnosti. Nova namizna svetilka v bližini vaše postelje bo imela manjšo svetilnost, od tiste v dnevni sobi ali predprostoru. V primeru, da potrebujete dodatno svetlobo za branje ali reševanje križank, izberite bolj usmerjeno svetlobo.

Določanje dimenzije

Čim ste izbrali lokacijo luči, morate razmisliti tudi o višini in dimenziji. Prava namizna svetilka se bo odlično spojila s trenutnim okoljem in splošno temo prostora. Izbiro omejite glede na proporcionalnost ostalih elementov. Visoka omarica zraven postelje, potrebuje nizko luč in obratno. Glavno pravilo pri izbiri je, da izberete model, kjer je spodnji del sence svetlobe v višini vaših oči, medtem, ko sedite ali ležite. Tako vaše oči ne trpijo, obenem pa imate dodobra osvetljen prostor. Dimenzijo tako prilagodite višini in obliki ostalega pohištva.

Stilska in barvita namizna svetilka

Vsaka namizna svetilka ima svoj lasten stil, ki mora sovpadati s splošnim stilom prostora. V nasprotnem primeru bo izstopala, vendar ne na dober način. Klasičnemu stilu sobe dodajte klasična mogočna svetila. Modernemu oblikovanju pa dodajte asimetrične, barvite in razigrane luči. V primeru, da je pohištvo enobarvno, na primer belo, izberite barvite luči, ki bodo poživile prostor in prekinile monotonost in sterilnost bele barve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja