Tuji ali domači ponudnik gostovanja?

Gostovanje spletne strani pri nas ali v tujini? To je dilema, s katero se ukvarja veliko lastnikov spletnih strani. Dejstvo je namreč, da lahko spletna stran gostuje pri različnih ponudnikih. Konkurenca na tem področju je precej močna. Prav zato je na voljo tako veliko domačih kot tudi veliko tujih ponudnikov. Dilema tako ni le v tem, ali izbrati tujega ali domačega ponudnika. Tako med tujimi kot med domačimi ponudniki so namreč bistvene razlike.

Od one-man bandov do velikih podjetij, ki so specializirana za izvajanje različnih spletnih storitev. Zato je treba najprej razmisliti, kaj od gostovanja sploh pričakujete. Nato pa se na podlagi svojih želja odločiti za ponudnika, ki vse nudi, ne glede na to, ali ima svoje strežnike v Sloveniji ali v tujini.

Gostovanje spletne strani v tujini

Vsekakor je lahko za gostovanje spletne strani v tujini več smiselnih razlogov. Vendar pri tem ne smemo nasedati na videz mikavnim ponudbam s smešno nizkimi cenami, ampak najti resnega ponudnika. Ti pa imajo tudi svoji storitvi primerne cene, ki vključujejo 24-urno pomoč in dosegljivost. Cena za kakovostnega tujega ponudnika gostovanja je tako podobna kot pri domačem ponudniku. Razlika je le v tem, da vam pri domačem ponudniku za opis težav ne bo treba uporabljati angleščine in da se boste morda lažje domenili glede kakšnih posebnih tehničnih zahtev.

Domači ponudniki za gostovanje

Tudi pri domačih ponudnikih obstajajo velike razlike. Prav zato vam priporočamo, da izberete enega od večjih ponudnikov. Takšnemu ponudniku namreč lahko zaupate, saj njegove spletne storitve uporablja ogromno strank, zato si ne morejo privoščiti napak. Napake bi ga namreč zelo drago stale. Če se odločite za takšnega ponudnika, gotovo ne boste razočarani. Zakaj se torej odločiti za gostovanje spletne strani pri domačem ponudniku te storitve?

  • zanesljivost
  • dosegljivost
  • izredna prilagodljivost
  • poslovanje v domačem jeziku in valuti
  • možnost svetovanja pri izbiri paketa
  • pomoč pri morebitnih težavah
  • nemoteno delovanje spletne strani

Po nekatere storitve se morda res splača v tujino, a ne po vse. Če tehnične zahteve domačega ponudnika ustrezajo vaši spletni strani, ne boste izgubili prav nič, če se odločite zanj. Velika večina slovenskih strank je namreč z domačimi ponudniki več kot zadovoljna. Prav zato ni dvoma, da boste z njimi zadovoljni tudi vi. Sploh če se izberete ponudnika Domenca.com, ki velja za enega najbolj zanesljivih na trgu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja