Barve za les prekrijejo naravno sivenje lesa

Les naravno sivi, to je res povsem naraven pojav, ki ni nek znak lesnih škodljivcev ali pa poškodbe, prav tako ne vpliva sonca ali drugih vremenskih razmer, gre pač za naraven pojav, ki se lahko pojavi že dosti hitro po tem, ko se je les osušil. Seveda ste lahko brez bojazni le v primeru, da ste poskrbeli za zaščito lesa, kar niso le barve za les, sicer pa je več kot skrajni čas, da se odločite za zaščito, da preprečite propadanje ali pa ga vsaj ustavite, če je do njega že prišlo.

V kolikor pa vam to sivenje lesa ni všeč, pa so seveda edina in najboljša rešitev barve za les, ki to sivenje prekrijejo, ne prekrijejo pa samega izgleda lesa, torej vse grče se vidijo, letnice na lesu in ostalo. Je pa tako, da se barve za les nikakor ne nanašajo direktno na les, pod barvo mora biti nujno zaščita, ki je tista, ki poskrbi za zaščito pred škodljivci in vremenskimi razmerami.

zaščitite lesene površine z barvami za les
V notranjih prostorih je osnovna zaščita lesa prav tako pomembna

Tudi če je les zgolj v stanovanju, barve za les niso edina zaščita

Res je, da je za zunaj še posebej treba poskrbeti za zaščito lesa, ker je zunaj vseeno veliko več vlage, potem je pozimi mrzlo, poleti vroče, kaj hitro dež zmoči in tako dalje, kar so seveda idealni pogoji za škodljivce in propadanje lesa. Vendar pa nikar ne mislite, da se to ne more zgoditi lesu, ki je v stanovanju.

Nikar v tem primeru uporabiti zgolj barve za les, ki izgled polepšajo in spremenijo v tisti odtenek, ki si ga želite, ne pa da je les siv, kar se zgodi v vsakem primeru, in sicer če je les v notranjih prostorih ali pa zunaj na zraku, ampak je osnovna zaščita prav tako pomembna. Nikar ne mislite, da bodo barve za les v tem primeru dovolj velika zaščita pred črvički in podobnimi lesnimi škodljivci, ker ne bo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja