Talne obloge teras so danes zelo lepe brez ploščic

Kakšne so bile včasih terase in še vedno je večina? Večinoma so bile in so še vedno obložene s ploščicami. Lahko so to navadne granitogres ploščice, lahko pa je to tudi porfido ali pa še najslabše, kar le beton. Če beton ni obložen z nobeno talno oblogo, bo prej ali slej začel propadati in zamakati, zato ga čim prej obložite z neko talno oblogo.

Kakšne pa so lahko lepe terase, če to ni porfido ali pa granitogres? Za zunanje talne obloge Hotenjka vedno bolj priporoča lesno kompozitne deske za teraso, brazilski teak in pa deske iz sibirskega macesna. Tako na teraso dodamo raje lesene dizajne kot pa kamen ali ploščice in videli boste, kako ima za zunanje talne obloge Hotenjka prav, ko jih svetuje. Občutek je namreč popolnoma drugačen.

Tudi polaganje takšne talne obloge je bistveno lažje, lahko pa poprostite tudi strokovnjake iz Hotenjke, da vam pomagajo

 

Če primerjamo polaganje lesenih talnih oblog za teraso s porfidom ali pa ploščicami, je polaganje lesene zunanje talne obloge bistveno lažje. Treba je kupiti le še WPC podkonstrukcijo, jo pravilno namestiti, potem pa se lesene plošče povsem enostavno namestijo na to konstrukcijo, vijaki pa so tudi prav lepo skriti.

Je pa tako, takšne plošče na soncu in dežju spremenijo barvo, posivijo, vendar pa to ne pomeni, da niso nič zaščitene, da morate uporabiti kakšne barve in pa lake, da to sivenje preprečite in podobno. Za takšne talne obloge Hotenjka ne priporoča prav nobenih barv, ki samo razpokajo sčasoma in potem to barvo odstranimo, hkrati pa se odstrani tudi osnovna zaščita, ki jo imajo te deske za zunanje terase. Tako se naredi le še večja škoda.

Sivenje, še to, ni nikakršna poškodba lesa, to je povsem naraven proces in če vam ni všeč, je vsekakor priporočljivo, da uporabite le primerne premaze, ki se jih nanese le enkrat in potem nič večkrat. Da, tudi takšne zaščite obstajajo, le povprašajte strokovnjake za talne obloge v omenjenem podjetju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja