Izdelava in montaža svetlobnikov

Svetlobniki niso le posrečeni elementi za prepuščanje naravne svetlobe v sicer zaprte prostore, temveč prinašajo še mnoge druge koristne prednosti. Seveda bomo te opcije najbolje izkoristili, če se obrnemo na prave mojstre. Izvajalci, ki ponujajo izdelavo in montažo svetlobnikov, bodo znali tudi svetovati pri izbiri pravih materialov in rešitev. Ni na primer vseeno, ali se izbere svetlobni trak ali kupola, prav tako niso edini razpoložljivi material polikarbonat plošče. Montaža svetlobnika prav tako ni zanemarljiva.

Kaj je na izbiro?

Najbolj očitna odločitev, ki jo je treba sprejeti, je izbira med različnimi tipi svetlobnikov. Ena možnost je kupola, druga svetlobni trak. Prva opcija je zelo posrečena pri osvetljevanju manjših zaprtih prostorov, pri premišljeni postavitvi pa lahko učinkovito razsvetli tudi večje prostore. Poleg tega ima tak tip možnost dopolnitve s sistemi za pasivno zračenje in za naravno odvajanje toplote in dima v primeru požara. Gre pa tu že za nekatere naprednejše izdelke, ki jih ponujajo le mojstri.

kupola za več svetlobe
kupola za osvetljevanje manjših zaprtih prostorov,

Druga izbira je svetlobni trak, ki je v nekaterih primerih opazno boljša možnost. Svetlobni trakovi se seveda uporabljajo za osvetljevanje večjih podolgovatih prostorov, kot so hodniki, a tudi za večje prostore drugih oblik, saj enostavno ponudijo veliko površino, ki je niti ena velika kupola ne more učinkovito posnemati.

Materiali za svetlobnike

Za polikarbonat plošče montaža in izdelava elementov ne predstavljata velikega izziva. Ta material se uporablja v večini rešitev, ni pa edini. Posebej priljubljena alternativa je akrilno steklo. Je pa za polikarbonat plošče montaža lažja in cenejša, rezultati pa prav tako dobri, zato se akril običajno izbira zaradi malenkostnih prednosti na drugih področjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja