Prezračevanje je zaradi novih načinov gradnje nujno

Še sploh veste, kako in koliko so ljudje nekdaj prezračevali svoja stanovanja predvsem v mrzlih jesenskih in zimskih dneh? Povsem enostavno, sploh niso, zato ker so se bali, da bodo zaradi prezračevanja preveč ohladili prostor.

Seveda danes vemo že, da je to popolnoma napačno mnenje in vemo, kako pomembno in nujno je prezračevanje, vendar pa moramo vedeti, da nekdaj prezračevanje niti ni bilo tako nujno potrebno, saj okna in vrata in na splošno cela hiša ni bila tako pasivno zgrajena kot je danes.

No, za prezračevanje podjetje Štrus danes pozna izjemno dobro rešitev, ki je dobro opisana na tem naslovu http://www.instalacije-strus.si/prezracevanje imenuje pa se prezračevanje z rekuperacijo.

Prezračevanje z rekuperacijo je danes najboljša rešitev

 

Danes je prezračevanje v novogradnjah nujno potrebno. Prav tako je nujno potrebno v vseh starih gradnjah, ki imajo novo fasado in pa nova energetsko učinkovita vrata in pa okna in to zato, ker energetsko učinkovita stavba je takšna, da prezračevanje tudi slučajno ne poteka vsiljeno, vemo pa, da je v stanovanju zelo veliko vlage, ki se enostavno mora odvesti, če si ne želimo imeti plesni v stanovanju.

Prav tako kot si lahko preberemo na omenjeni strani podjetja Štrus pa je prezračevanje nujno potrebno tudi zaradi tega, če si ne želite glavobolov, če si želite imeti v prostoru dovolj kisika in svežega zraka, zaradi katerega boste tudi veliko bolj učinkoviti.

Ravno ta rešitev pri podjetju Štrus pa je najboljša zaradi tega, ker se vsa toplota, ki se sicer izgubi s prezračevanjem, vrne pri tem načinu nazaj v prostor. Sistem namreč deluje tako, da umazan topel zrak greje zrak, ki prihaja v prostor, kar pomeni, da se zaradi prezračevanja v prostoru temperatura v prostoru tudi slučajno ne spremeni, kar vsekakor zelo dobro deluje na čisto vse ljudi v prostoru, na najmlajše, ki so na temperaturne razlike najbolj občutljivi, pa še posebej.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja