Ford avtohiša, ki olajša nakup jeklenega konjička

Ni vseeno, v kateri prodajni salon zavijemo, če se odločamo za nakup novega avtomobila. Niti pri nakupu vsakdanjih potrebščin ne bi zaupali naključnemu prodajalcu, kaj šele pri nakupu avtomobila, ki nas bo dolga leta prevažal po najrazličnejših cestah. Pametno je po ponudbi pozorno pobrskati, ne le pri izbiri avtomobila, temveč tudi pri izbiri prodajalca.

Kaj nudi dober prodajalec?

Seveda je prva naloga dobrega prodajalca ta, da ima v ponudbi pestro zbirko dobrih avtomobilov. Če gre za uradnega zastopnika znamke Ford, bo imela ta avtohiša najbrž na ogled postavljenih kar nekaj privlačnih izdelkov za vse mogoče potrebe, seveda pa se lahko s tako široko izbiro pohvali tudi kakšna druga znamka. Ta prednost prodajalca se priljubi predvsem zahtevnejšim kupcem, ki izbirajo morda celo gospodarska vozila.

Nadalje bo znal dober prodajalec učinkovito svetovati. Ravno zato, ker nakup avtomobila ni mačji kašelj, je dober nasvet veliko vreden. Nezanesljivim prodajalcem na tem področju težko zaupamo, saj so prav ti znani po dvomljivih prodajnih taktikah, medtem ko lahko iskren nasvet na drugi strani zelo pomaga.

nakup avtomobila Ford
Ob nakupu avtomobila bodite pozorni tudi na prodajalca

Skoraj nujno je, da prodajalec ponuja možnost testne vožnje vozil. Le tako se lahko na lastni koži prepričamo, da gre za kakovostno vozilo, ki nam bo res po godu. Testne vožnje sicer ponuja praktično vsaka resna avtohiša, se pa vseeno lahko zgodi, da ta možnost pri nekaterih prodajalcih ni na voljo.

Dober prodajalec bo imel še nekatere koristne prednosti. Če gre za uradnega zastopnika znamke Ford ali katere druge znamke, nudijo na enem mestu morda tudi pooblaščeni servis in dobavljajo nadomestne dele. Nekateri prodajalci lahko za nameček uredijo zelo ugodne plačilne pogoje, ki še dopolnijo dobre cene. Pogosto je prav avtohiša odgovorna za to, da je možno plačilo na obroke, oziroma poskrbijo za druge oblike plačil. Zelo privlačna možnost je tudi menjava staro za novo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja