Katera sredstva izbrati pri domačem vrtnarjenju?

Res je, da lahko vrtnarimo z minimalnim številom pripomočkov in povsem brez posebnih sredstev. A za to moramo imeti ugoden kos zemlje, pa še v tem primeru bo treba vložiti veliko truda in dela, rezultati pa niso zagotovljeni. Veliko bolj smiselno je, da si pomagamo z določenimi sredstvi, ki močno olajšajo delo na vrtu, predvsem pa zagotovijo boljše rezultate. Zadovoljstvo ob novih uspehih ne bo prav nič okrnjeno, če se poslužimo nekaterih organskih sredstev!

Univerzalna gnojila

Nekatera sredstva so univerzalna in se njihova uporaba priporoča v praktično vsakem primeru. Takšna so na primer nekatera gnojila Aptus, ki vsebujejo optimalno mešanico hranil za rast najrazličnejših rastlin. Na ta način Aptus dopolnjuje povsem naravno vzgojo rastlin in posledično pripomore do boljših rezultatov na vseh področjih – tako zdravje rastline, kot tudi cvetovi in plodovi bodo zelo prepričljivi.

sredstvo za rastline Aptus

Univerzalna gnojila so še posebej primerna za začetnike, ki se želijo čim bolj brezskrbno posvetiti svojemu hobiju. Aptus in druga gnojila namreč delujejo kar sama od sebe, preprosto jih nanesemo na površino in že lahko koristimo njihove učinke.

 

Sredstva za posamezne faze rasti

Lahko pa se odločimo tudi za sredstva, ki vplivajo na posamezne faze rasti. Zelo pestra je na primer ponudba proizvajalca Hesi, ki pokrije praktično vse potrebe ljubiteljskih vrtnarjev, celo tistih, ki se ukvarjajo s hidroponiko ali pa na druge načine eksperimentirajo s svojimi rastlinami. Hesi ponuja celo vrsto sredstev za posamezne faze rasti, pa tudi različna gnojila za določen namen. Lahko na primer uporabimo Bloom Complex za bujnejše in lepše cvetove, Clonfix za trdnejše korenine pri razmnoževanju, Coco za gojenje na kokosovih vlaknih in tako naprej. Hesi ima v ponudbi res pestro zbirko najrazličnejših sredstev, seveda pa tudi drugi proizvajalci na tem področju odpirajo še veliko izbire. Je pa treba znati izbrati in uporabiti prava sredstva!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja