Najbolj smiselno je, da se potni nalogi delajo sproti

V manjšem podjetju je, če le podjetju gre dobro, praviloma tako, da je vsak zaposleni odgovoren za več stvari in ima hkrati tudi toliko dela, da se mu tudi slučajno časovno ne izide, da bi naredil vse svoje delovne naloge. Zato se v večini primerov zgodi, da se potni nalogi ne izdelujejo sproti, temveč morda na vsakih nekaj mesecev ali pa celo le enkrat na leto, to je skoraj da vedno na koncu poslovnega leta.

Vendar pa se je treba zavedati, da se zaradi takšnega načina poslovanja potni nalogi takrat izdelujejo dalj časa, saj si je treba zapomniti marsikatere podatke, da se lahko reče, da so potni nalogi pravilno zapisani. Ravno zato je vsekakor najbolj smiselno,da se potni nalogi delajo sproti, če ne že za vsako pot posebej, pa vsaj za vsak mesec ob koncu meseca.

program za pisanje potnega naloga podjetja Spica

Če se potni nalogi delajo sproti, ne samo, da so hitreje narejeni, temveč so tudi bolj popolno narejeni in ni možnosti, da se pojavi kakšna napaka

 

Marsikatero podjetje je danes še vedno mnenja, da so potni nalogi pač edini veljavni in zakonski način, da si podjetniki brez dodatnih davkov izplačajo dobiček iz podjetja. Ravno to je tudi razlog, da se potni nalogi delajo le enkrat na leto in to na koncu poslovnega leta, češ da se izplača toliko potnih nalogov, kot si jih podjetnik lahko glede na zmožnost in glede na sredstva izplača, da ima sam nekaj od tega in tudi da v podjetju ne plača toliko davka na dobiček. Vendar pa je kot prvo dojemanje potnih nalogov na tak način popolnoma napačno, pa tudi kar se tiče tega, ali je zato podjetje lahko bolj pod drobnogledom inšpektorjev za delo, vsekakor je lahko. Povsem naravno bi bilo namreč, da se potni nalogi izplačajo za vsako pot posebej ali pa da se vsaj naredijo za vsako pot posebej. glede na to, da pa imamo danes številne rešitve v programih, ki omogočajo, da se potni nalogi naredijo lažje in hitreje, pa je danes vedno bolj pogosto, da se pot sicer na nalog napiše sproti, vendar pa se izpis naredi le enkrat za cel mesec nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja