Vas mamijo rabljeni otroški vozički?

Imeti otroka vsekakor je zelo lepo, vendar pa si je vseeno treba priznati, da je treba imeti že na samem začetku kar precej denarja, da lahko sploh kupimo vso opremo, ki jo potrebujemo za otroka. Še posebej otroški vozički znajo biti kar dragi, v isto kategorijo pa spadajo tudi avtosedeži.

Seveda, mnogo je še opreme, ki stane manj, ampak malo pa po malo, pa se nabere. Zato mnogi starši na začetku radi zaidejo na splet, da bi kupili voziček za otroka, ki je rabljen, saj je tudi cenejši. Vendar pa se je treba tu kaj hitro vprašati. Planirate več otrok, si ne želite za svojega otroka le najboljše, kar pomeni tudi najbolj varno? Rabljeni otroški vozički so sicer lahko varni, ampak vseeno je to igra na srečo pravzaprav, kar pa si kar malo težko privoščimo, če vemo, kako občutljivi so otroci na začetku.

 

voziček za otroka

Voziček za otroka naj bo nov, saj je le tako varen, praktičen, vzdržljiv in tudi lep

Da, vse to je nujno potrebno in vse to je treba nujno upoštevati, ko se odločate, kateri otroški vozički so primerni za vas. Torej, če ne planirate le enega otroka, upoštevajte, da se vam bo strošek že zato razporedil na več otrok. Potem, če boste kupili takšnega, ki je tudi primeren za poti, ki jih želite z njim opraviti, se boste brez težav odpravili na izlet, ne pa da boste razmišljali, kam lahko greste z vozičkom in ves čas razmišljali le o tem, ali so takšni otroški vozički sploh primerni in ali bo morda voziček kar razpadel.

Seveda, večini mamic je tudi pomembno, da so otroški vozički lepi. Pa saj za otroka pravzaprav ni pomembno ali je lep ali ne, ampak mamica pa se bo vseeno veliko bolje počutila in veliko bolj samozavestno bo hodila na potepanja z otrokom kot v primeru, da bo imela voziček, ki ji ne bo všeč.

Torej, otroški vozički naj bodo res kar novi, pa čeprav boste odšteli kakšnega stotaka več, ampak verjemite, splača se.

Nakup vozička v spletni trgovini

Nakup otroškega vozička v spletni trgovini je dobra ideja, saj jih lahko v spletni trgovini najdete več različnih, več barv in oblik, vse dodatke lahko najdete na enem mestu. In spletne trgovine imajo ponavadi tudi bolj ugodne cene. Spletna trgovina je lahko bolj učinkovita pri zalogi, ni ji potrebno plačevati prodajalcev in razstavnega prostora. Zato imajo pogosteje kakšne popuste ali akcije, kjer lahko dobite voziček še ceneje.

Vsekakor seveda predlagamo, da vsak voziček preden ga kupite, preverite tudi v fizični trgovini. Glavna ideja tukaj je, da fizična trgovina ne rabi biti ista, v kateri boste nato na spletu kupili voziček. Poiskati pač morate fizično trgovino, v kateri imajo takšen voziček kot bi ga vi radi kupili. Vse ostalo je irrelevantno. V trgovini vam bodo najlažje svetovali, vi pa boste najlažje preverili ali je voziček res to, kar si vi želite.

Na kaj biti pozoren pri nakupu vozička

Več je stvari, na katere morate biti pozorni, tukaj jih naštejemo le nekaj, naš velik članek o otroških vozičkih pa najdete tukaj.

Pozorni boste seveda na to, kako se voziček zloži, koliko korakov in koliko rok boste potrebovali za to, da se bo zložil. Ne pozabite, ko kupujete voziček boste imeli čas in prazne roke, ko ga boste uporabljali se vam bo mudilo, v rokah boste imeli torbo s plenicami in ob sebi otroka, ki bo zahteval vašo pozornost. Zagotovite si, da boste enostavno zložili voziček in ga dali v avto. Velikost zloženega vozička in kako enostavno odstranite kolesa je naslednja stvar. Kolesa sama po sebi so izjemnega pomena, ali imajo amortizerje ali ne pa je razlika med tem ali se bo vaš otrok rad vozil po makadamu ali pa bo jokal, ko bo cesta malo bolj neravna.

Seveda ne pozabite na kompatibilnost vozička z ostalimi deli, torej z jajčko in sedalom, koliko različnih vstavkov boste potrebovali s sabo in ali jih boste resnično imeli s sabo.

Pozorni bodite tudi na vse dodatke, ki jih lahko kupite, ali so na voljo in kakšni so. Vsekakor boste želeli kupiti torbo, verjetno boste želeli kupiti spalno vrečo za zimo, verjetno boste želeli kupiti dodatno senco za voziček, morda boste želeli kupiti komarnik za voziček ali pa prekrivalo za dež. Vse te stvari so pri nekaterih vozičkih že zraven, druge lahko kupite kot dodatek, pri tretjih vozičkih pa teh stvari sploh ni na voljo, tako da jih sploh ni mogoče kupiti. Preverite, ko kupujete, kaj in kako je na voljo in kaj boste potrebovali.

Kako vedeti kaj kupiti?

Tri stvari, tako kot ponavadi pri stvareh za vašega dojenčka. Najprej preverite pri prijateljih. Veliko stvari se prodaja in jih ljudje kupujejo, nato pa ugotovijo, da jih v resnici ne potrebujejo. Preverite pri prijateljih, ki že imajo otroka, kaj so uporabljali in česar niso. Vprašajte v trgovini. Večina trgovcev danes vam bo iskreno svetovala, saj želijo prodati in vedo, da se “nalaganje” ne splača, splača pa se resnično dobro svetovati. In tri, preberite forume ali spletne strani ali mobilne aplikacije, v katerih ljudje iz svojih lastnih izkušenj povedo, kaj je dobro in kaj ne, kaj se splača in kaj ne.

Pogosto vprašanje je, ali se splača kupovati blagovne znamke ali se bolj splača kupiti manj poznano blagovno znamko. Odgovora na to nima nihče, predvsem če kupujete rabljeni voziček je to pomembno vprašanje. Odločite se sami, lahko pa nam poveste v komentarjih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja