Kdaj na servis avtomobila?

Prej ali slej bo treba obiskati avtoservis. Verjetno prostovoljno v želji po kakšnih popravilih ali vzdrževalnih posegih, prav lahko pa se zgodi, da avto preprosto ne bo želel nadaljevati poti in druge izbire pač ne bo. Vsekakor je najbolje poskrbeti že za preventivo, ki vključuje tudi vzdrževalne posege, zato moramo med drugimi pomisliti tudi na to, kdaj zaviti v avtomobilski servis in koristiti storitve tamkajšnjih mojstrov.

Vulkanizerske storitve

Mnogi vozniki se v mehanično delavnico zapeljejo vsaj dvakrat na leto, ko iščejo nove pnevmatike. Govorimo seveda o menjavi gum, ki je zakonsko predpisana za tiste, ki v toplejših mesecih leta uporabljajo letne gume, pred zimo pa se morajo prilagoditi novim razmeram. Dvakrat na leto bo treba pnevmatike torej zamenjati, morda je to tudi skrajni čas, da se odločimo za nakup novih gum. Tudi to lahko opravimo kar pri serviserjih oziroma vulkanizerjih, ni pa nujno, da bomo povsod naleteli na bogato ponudbo izdelkov. Še posebej, če iščemo točno določene pnevmatike, se na to možnost ne moremo zanašati.

menjava pnevmatik ob servisu avta

Mnogi avtoservisi seveda ponujajo še druge vulkanizerske storitve. Pri menjavi gum pride v poštev tudi centriranje, morda pa še popravilo platišč ali kakšne druge sorodne storitve.

Druge storitve

Seveda ponuja servis avtomobila še veliko več kot le pnevmatike. Na mojstre se bomo obrnili tudi v primeru hujših težav z avtomobilom, do katerih lahko pride med drugim pri trkih in nesrečah. Nekateri servisi ponujajo hitri servis na cesti, kar se lahko izkaže za zelo koristno storitev.

Še en pogost razlog za servis avtomobila pa je prilagoditev podvozja, kar omogočajo tako imenovane avtooptične storitve. Na ta način je možno optimalno nastaviti podvozje avtomobila, s tem pa zagotoviti kar najboljše vozne lastnosti, tudi manjšo porabo goriva in nasploh boljšo izkušnjo pri uporabi vozila.

Ne pozabimo še na tehnične in druge preglede ter vzdrževalna opravila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja