Bazen doma za sprostitev ali skrb

Tako kot smo si različni ljudje, tako se kažejo tudi razlike v ureditvi okolici domačega dvorišča. Eni imajo najraje samo lepo pokošeno travo in sem ter tja kakšno sadno drevo ali pa okrasno grmičevje, tretji imajo radi le rože, spet kakšnim drugim je všeč, da imajo na domačem dvorišču bazen ali pa kaj drugega. Predvsem pri bazenu pa je od vsega naštetega lahko največ dela, a hkrati nudi tudi obilo užitkov vsem tistim, ki so ljubitelji vode. Seveda se sliši mnogo različnih mnenj o tem, ali je bazen doma prava izbira oz. ideja ali ne, pri večini pa pri nas še vedno prevladuje mnenje, da je bazen le za petičneže, da je potrebnega ogromno denarja za vzdrževanje in vodo, da zahteva tudi veliko dela in še mnogo ostalih negativnih besed lahko slišimo. Pa je prav, da se bazen doma tako označuje?

Bazen na domačem dvorišču je prava ideja

Zakaj bi ves čas gledali samo iz negativnega vidika? Kaj, urejanje okolice in zahtevnega grmovja ne zahteva prav nobenega časa ali pa celo stroška, če se sami ne ukvarjate s tem opravilom? Tisti strošek kar pozabite, ker ga odštejete enkrat ali pa dvakrat na leto? Zato ne moremo reči, da je samo bazen povezan s stroški, saj je lahko čisto vse, kar imamo doma, povezano s stroški, pri čemer pa je treba poudariti, da lahko bazen za vse ljubitelje vode predstavlja tudi rekreacijo, ki nam jo vsem primanjkuje. Ne nazadnje pa tudi bazen ni tako draga ideja, da bi jo lahko pripisovali le petičnežem.

Bazen ni tako stroškovno potraten

Si predstavljate, da so zneski za vodo zaradi bazena res ogromni vsak mesec? Sploh niso, če imate nameščen pravilen način prečiščevanja vode in bazena. Nekako je dovolj, da se v bazen napolni voda le enkrat na leto pred začetkom toplega obdobja leta, ko vsi komaj čakamo na skok v vodo, potem pa je tu bolj le strošek za čiščenje vode in ogrevanje vode, ampak nekje do 200 € je na leto dovolj za bazen najbolj pogoste dimenzije, tj. okoli 8 m × 2,5m.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja