Darilo za nosečnico

Kupovanje daril je vedno problematično, še posebej za ljudi ki “že imajo vse”. Še posebej pa so problematična darila za nosečnice. Ampak ne obupajte, prinašamo vam odlične ideje za darila, ki jih lahko podarite vaši nosečnici, ne glede na to, ali je to vaša noseča žena, punca, znanka ali prijateljica, morda je noseča članica vaše družine.

V vsakem primeru želimo nosečnico razveseliti in ji podariti nekaj uporabnega, nekaj kar jo bo spominjalo na ta čudovit čas v njenem življenju.

V osnovi čas nosečnosti razdelimo na tri različne sklope, zato bomo tudi darila za nosečnico razdelili na te tri časovne sklope, saj je v vsakem izmed sklopov najboljše darilo drugačno. Oziroma vsaj razmišljati moramo o različnih sklopih daril.

Darila za nosečnico prvi trimester

V prvih treh mesecih marsikdo sploh ne pove drugim, da je že noseč. V tem času je vejretnost, da gre kaj narobe s plodom precejšnja, tako da marsikatera nosečnica to dejstvo skriva. Če že veste, da je ženska noseča to pomeni, da je verjetno vaša zelo dobra prijateljica ali sodelavka ali pa članica vaše družine. Velika verjetnost je tudi, da ste vi oče otroka, ki je na poti.

Vaša nosečnica sedaj verjetno še ne ve, kakšnega spola je otrok, zato ji moramo podariti darilo, ki bo nevtralno za vsak spol otroka. Dodatno se še ne pripravlja za porod ali življenje z otrokom, tako da bodo darila v resnici zanjo, nekaj kar jo bo razveselilo in nekaj, kar jih bo olajšalo življenje nosečnice. Tako razmišljamo o tem, da ji kupimo oblačila za nosečnice, knjige o nosečnosti in vzgoji otrok in druge na splošno zabavne stvari, ki bi jo razveselili.

Če razmišljamo o nakupu oblačil za nosečnico, moramo že razmišljati o tem, da se njeno telo že spreminja, zato moramo že poznati specifičnost kupovanja oblačil za nosečnice.

Nakupovanje knjig o nosečnosti in vzgoji otrok je lahko enostavno ali pa zelo komplicirano. Enostavno je, če se ne obremenjujemo s tem, kaj točno piše v knjigi. Nosečništvo, rojevanje in vzgoja otrok je postala zelo politizirana in vsakdo ima “najboljšo teorijo” ki popolnoma izključuje vse ostale. Tako lahko popolnoma nevede kupite napačno teorijo in vaša nosečnica ne bo srečna. Seveda pa lahko enostavno kupite eno knjigo in boste videli (ali pa tudi ne) kaj si bo nosečnica mislila o njej.

Darila za nosečnico drugi trimester

V drugem trimestru nosečnica že izve spol otroka in verjetno ga veste tudi vi. V tem primeru že lahko pričnete kupovati darila, ki so povezana s spolom otroka, nekateri so močno zagreti tudi za to, da kupujejo stvari v pravilnih barvnih kombinacijah glede na to kakšnega spola bo otrok. To je lahko nosečnici všeč ali pa ne, morda najprej preverite.

Seveda lahko pričnete kupovati darila, ki bodo nosečnici ali njenemu otroku pomagala ko bo rojen, ali pa še vedno kupujete darila, ki bodo nosečnici pomagala preživeti čas nosečnosti. Sedaj je trebuh že večji in tako bo nosečnia pričela razmišljati o tem kako lažje spati, kaj in kako jesti in kako se obleči, kajti večina obstoječih oblačil ne bo več primernih za nošnjo.

Tako lahko podarimo tudi majico za nosečnico. To so super majice, pogosto z zabavno tematiko.

Darila za nosečnico tretji trimester

Tretji trimester se nosečnica že pripravlja na porod in zelo aktivno tudi pripravlja že prostor za življenje novega otroka. Tako ji lahko močno pomagamo s tem, da ji pomagamo pri nakupu pohištva in druge opreme, ki jo bo nosečnica potrebovala, ko bo otrok enkrat na poti. Pomaga, če se pogovarjamo z nosečnico o tem, katere stvari že ima, tako da ji ne kupujemo dvojnih daril in da izvemo kaj in kako si želi. Nosečnice si pogosto zelo natančno predstavljajo kaj in kako bodo počele z otrokom, kar pomeni da imajo zelo jasne predstave o tem kaj si želijo. Zato je pametno da veste te stvari, kajti le tako ji boste lahko kupili stvari ki jih bo resnično uporabljala.

Darila ob rojstvu

Ob rojstvu otroka boste verjetno povabljeni na zabavo ob rojstvu otroka. Takšne zabave vedno organizira oče otroka ali drug partner oziroma pomagač nosečnice in povabi ljudi, ki jih je izbrala nosečnica. Ta zabava je organizirana v času, ko je nosečnica še v bolnišnici, torej dan ali dva po rojstvu. To pomeni, da moramo imeti darilo že pripravljeno, ali pa moramo darilo kupiti zelo hitro.

Pozitivno je, da ob rojstvu izvemo spol (če ga nismo vedeli že prej), pa tudi ime otroka. To pomeni, da lahko personaliziramo darilo za točno tega otroka, z njegovim imenom in datumom rojstva. Kot omenjeno pa moramo darilo dobiti zelo hitro, kar pomeni, da moramo darilo kupiti v Sloveniji, kajti dostava ki traja več kot nekaj dni, bo že prepozna.

Če želite peronalizirati darilo, predlagamo da preverite personalizirane otroške knjige, ki jih prodajajo mali junaki. Pri njih boste našli najlepše personalizirane knjige, kar jih premoremo v Sloveniji. Produkcija knjige sicer traja nekaj dni, vendar jih lahko pokličete in se bodo potrudili da vam knjigo izdelajo čim prej.

Sicer pa lahko obiščete katero izmed trgovin za otroke in dojenčke in kupite darilo kar tam. Ne razmišljajte samo o darilu za očeta, ki ga boste srečali na zabavi, ampak naj bo darilo tudi za mamico, ali tudi za dojenčka.

Za očeta boste seveda kupili kakšen alkohol, nekaj posebnega in nekaj močnega.

Zabave za baby shower zabave (zabava za dojenčka)

Baby shower oziroma zabava za dojenčka postaja v Sloveniji vedno bolj popularna zabava. Gre za zabavo ki je pogosto podobna dekliščini (brez velikanskih količin alkohola), kjer se preverja materinske sposobnosti bodoče mame, vse skupaj seveda na zabaven način. Nosečnica pa dobi tudi večje količine daril, ki so namenjene tako njej ko tudi otroku. Zabave za dojenčke ponavadi organizira bodoča mamica sama, nanjo pa povabi ženske prijateljice.

Tukaj ponovno predlagamo dve različni vrsti daril, eno so zabavna darila za nosečnico, ki bodo zanimiva na zabavi, druga pa so praktična darila za otroka. Če je le mogoče, predlagamo da kupite oboje in zavijete skupaj, torej nekaj zabavnega za mamico, kar bo popestrilo zabavo, zraven pa nekaj resnično uporabnega, kar bo lahko uporabljala po tem, ko se bo otrok že rodil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja