Prazniki v Avstriji 2020

Prazniki v Avstriji so izjemno pomembni za vse, ki so zaposleni v Avstriji, ki iščejo službo v Avstriji ali pa njihovi najbližji delajo v Avstriji. Zato smo zbrali vse praznike, ki bodo v Avstriji 2020 poskrbeli za dela proste dneve.

Praznike v Avstriji v 2021 najdete tukaj.

Če vas zanimajo prazniki v Sloveniji 2021 kliknite tukaj

Prazniki so seveda različni, v spodnji tabeli smo označili samo t.i. bančne praznike, torej praznike ki so uradni in ko je večina stvari zaprtih. Tako se lahko izognete temu, da bi želeli iti na nakupovalni izlet v avstrijo, pa bo vse zaprto. Kar pa seveda ne pomeni da so zaprte tudi turistične in druge znamenitosti. Te so večinoma odprte, tako da jih lahko obiščete.

Na splošno imajo v Avstriji veliko več praznikov in dela prostih dni, kot jih imamo v Sloveniji, tako da je nujno, da si ta seznam shranite. Kajti drugače boste stali pred zaprtimi vratmi trgovin, pošt, bank in drugih institucij, ki jih slovenci radi obiskujemo v Avstriji.

Prazniki in dela prosti dnevi v Avstriji

DatumDan v tednuPraznik
1 JanSredaNovega leta dan
6 JanPonedeljekSveti trije kralji
13 AprPonedeljekVelikonočni ponedeljek
1 MajPetek1. maj
21 MajČetrtekJezusov vnebohod
1 JunPonedeljekBinkoštni ponedeljek
11 JunČetrtekSveto rešnje telo
15 AugSobotaMarijino vnebovzetje
26 OctPonedeljekDan državnosti
1 NovNedeljaVsi sveti
8 DecTorekMarijino brezmadežno spočetje
25 DecPetekBožič
26 DecSobotaŠtefanovo

Če iščete zaposlitev v Avstriji vam lahko pomagamo, kajti imamo odlične informacije o tem. Obiščite to stran.

Kaj je Marijino vnebovzetje

Marijino vnebovzetje (tudi Veliki Šmaren) je eden izmed bolj pomembnih krščanskih praznikov, ki ga praznujemo 15. avgusta, vsako leto na isti datum. Praznik praznujejo tudi pravoslavci. V vseh državah, tudi v Avstriji verniki organizirajo velika romanja na cerkve, ki so posvečene Mariji, med bolj popularnimi je Kath. Pfarrkirche Maria Himmelfahrt, torej cerkev marijinega vnebovzetja.

Kaj je Kristusovo vnebovzetje

Praznik, ki ga praznujejo tudi v Avstriji in je tam še bolj pomemben kot pri nas. Zanimivo je njegovo poimenovanje, kajti v Avstriji ga imenujejo himmelfahrt, torej enako kot Marijinega. Ampak v Sloveniji pa ta dva praznika razlikujemo, kajti Kristusov je vnebohod, Marijino pa vnebovzetje. Velja namreč, da je Kristus sam odšel v nebo (nebesa) in tam sedaj sedi na Gospodovi strani. Marija pa je zaspala (ni umrla) in je potem pasivno bila vzeta v nebesa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja