Vam v primeru prometne nesreče pripada odškodnina?

Pravijo, da nesreča nikoli ne počiva, kar pa še posebej drži, če veliko časa preživite za volanom vašega vozila. V tem primeru se kaj hitro lahko zgodi, da ste udeleženi v prometni nesreči v kateri se lahko lažje ali huje poškodujete. Ne glede na to, vam v tem primeru pripada odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči.

Seveda je logično, da vam odškodnina za poškodbo pri avtomobilski nesreči pripada le v primeru, če niste vi odgovorni za prometno nesrečo, pri čemer so do odškodnine upravičeni tudi potniki. V primeru, da ste vi povzročili prometno nesrečo, potem ste do odškodnine upravičeni e v primeru, da imate sklenjeno zavarovanje AO+.

Odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči je denarna kompenzacija za poškodbo

Kadar gre za prometne nesreče, v katerih je prišlo do telesnih poškodb, je celoten postopek uveljavljanja odškodnine zelo kompleksen. V tem primeru gre za to, da je odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči v bistvu denarna kompenzacija za telesne poškodbe, duševne bolečine in strah.

avtomobilska prometna nesreča

Kako visoka bo odškodnina za poškodbo pri prometni nesreči, se določa v skladu okoliščin konkretnega primera in pa na podlagi višine odškodnin v podobnih primerih iz preteklosti. Običajno jo določajo sodišča s svojo prakso, kateri naj bi sledile tudi zavarovalnice.

Višina odškodnine je odvisna od teže poškodbe

Višina odškodnine AO+ je odvisna od tipa in teže poškodbe pri prometni nesreči. Lahko gre le za manjše telesne poškodbe, ali pa za zmanjšanje telesne aktivnosti kot posledice nesreče, skaženost ali pa še kaj drugega.

Vsekakor je najbolje, da se v primeru poškodb čimprej po nesreči oglasite na urgenten bloku, če je to potrebno, ali pri osebnem zdravniku, saj je le ta strokovno usposobljen, da preveri ali je z vami vse v redu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja