Notranje oblikovanje prostorov za lepši dom

Vsak izmed nas si želi živeti v stanovanju, v katerem se počutimo domače. Pomembno pa je seveda tudi, da je prostor kar se da dobro izkoriščen. Tu nastopijo arhitekti, ki prostor preučijo in pripravijo načrt opremljanja in morebiti tudi prenove.

Notranje oblikovanje prostorov je še veliko več kot samo izbira primernega pohištva. Izkušen arhitekt za notranjo opremo bo v poštev vzel še razsvetljavo in morebitno pomanjkanje teme na točkah, kjer je to potrebno, vonj stanovanja, osebni slog opremljanja in druge karakteristike, ki so pomembne, da je prostor prijeten za bivanje in dobro izkoriščen.

Kaj je cilj notranjega oblikovanja?

Cilj notranjega oblikovanja prostorov je ta, da arhitekt za notrajo opremo doseže estetsko dovršeno bivalno površino, ki je hkrati harmonična s stanovalcem in omogoča enostavno pomikanje po prostoru. Seveda vse v skladu z željami naročnika. Pohištvo oz. notranjo opremo se običajno priskrbi ali iz trgovskih centrov, še bolj primerna pa je izdelava po meri. Še ena prednost najema notranjega oblikovalca je ta, da namesto vas skrbi za gladek potek projekta in tudi upravlja s proračunom in dogovorjenimi roki izvajalcev, ki radi zamujajo.

Kako poiskati arhitekta za notranjo opremo?

Arhitekta za notranj opremo boste najlažje poiskali preko spleta. V nadaljevanju pa vam bomo podali nekaj nasvetov, ki bodo vašo izkušnjo še olajšali.

Na prvem mestu je potrebno imeti realna pričakovanja, ne zgledujte se po TV šovih kjer vse poteka izredno hitro in brez problemov. Vsak projek ima svoje posebnosti.

Vzemite si čas za sestanek z arhitektom, da dobi vpogled v vaše želje, sam pa vam poda predloge iz prve roke in iz izkušenj iz preteklih projektov. Po prvem sestanku bi že morali imeti občutek, v kakšno smer se bo projekt gibal.

Zavedati se morate, da ni standardnega cenika za take storitve in stroški med arhitekti lahko precer variirajo. Veliko je seveda odvisno tudi od tipa notranje opreme, ki si ga boste izbrali.

Ne pozabite pa na komunikacijo! Ta je ključnega pomena za uspešno izpeljanj projekt in mora biti obojestranska.

Sami vam priporočamo dizajn studio Habitare, najdete jih lahko na spletni strani https://www.habitare.si/. Poskrbeli bodo, da se bo vaše stanovanje spremenilo v pravi dom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja