Najboljši vibrator zate – test in rezultati

Kaj je vibrator

Samozadovoljevanje je eden izmed prvih spolnih aktov. Verjetno je pri večini ljudi to prvi korak v spolnost, s katerim se spoznajo že v rani mladosti in pogosto v njem uživamo še leta in leta kasneje. Je enostaven, hiter in zelo prijeten.

Res pa je, da lahko osnovno masturbacijo nadgradimo z uporabo različnih spolnih pripomočkov in igrač. Za ženske so najpogosteje to vibratorji, dildi in različne krogljice, moški pogosto posegajo po umetnih vaginah in vibratorjih.

Vibrator je vedno narejen v približni obliki penisa in z vibracijami različnih stopenj in moči poskrbi za stimulacijo znotraj ali zunaj vagine ali anusa. Pogosto se jih uporablja za stimulacijo g-točke, pa tudi za stimulacijo ščegetavčka.

Ravno zaradi tega, ker ga lahko uporabljamo na različne načine, je vibrator izjemno popularen in verjetno najbolj popularna spolna igračka.

Vibrator ali dildo

Razlika med dildom in vibratorjem je majhna, a pomembna.

Dildo je praktično vse, kar lahko uporabimo za penetracijo. Oblika sama po sebi ni ravno važna, saj imamo tudi dilde oblik, ki niso več podobne moškemu penisu, saj nekateri želijo oblike penisov živali, večje, recimo v obliki roke, ali pa celo v drugih oblikah.

Vibrator se od dilda močno razlikuje ravno po tem, da vibrira, torej je narejen tako, da ga moramo polniti ali mu dati baterije in del ali celoten vibrira, nekateri se vrtijo, v osnovi pa poskrbijo za to, da je stimulacija različna, in se spreminja.

Zgodovina vibratorja

Vibrator je na začetku nastal kot zdravniški, še bolj natančno kot pripomoček za psihične težave žensk. V preteklosti je bil pogled na spolnost, pohoto, spolno slo in željo po spolnosti pač drugačen. Ženske so pogosto ožigosali z različnimi “težavami” že samo če so imele zdravo željo po spolnosti. Pogosto pa so “histerijo” zdravili tudi drugim ženskam, glasnim, samostojnim ipd.

In orgazem je bil eden izmed načinov kako zmanjšati histerijo, če je že ni mogoče čisto odpraviti. In za orgazem os seveda poskrbeli zdravniki ali njihovi pomočniki, ki so to uredili ročno. In seveda, če je tvoja služba sestavljena iz tega, da vsak dan večkrat na dan z roko poskrbiš za ženski orgazem, boš ugotovil, da je to precej naporna služba.

Tako je nastal vibrator, kot pomoč zdravnikom, ki so jih bolele roke po napornem dnevu v pisarni.

Res pa je, da je zgodovina dilda, torej pripomočka, ki ga ženska ali moški uporabi za masturbacijo veliko daljša, saj so takšne pripomočke uporabljali že veliko prej.

vaginalni vibratorji

Ali potrebuješ vibrator?

To je vprašanje na katerega težko odgovorimo zate. Vsekakor pa vemo, da so vibratorji super stvar, ki jo lahko in bi jo moral uporabljati vsak moški, vsaka ženska in vsak par. Seveda lahko imaš zdravo in prijetno spolno življenje tudi če ne uporabljaš vibratorja, ampak, marsikdo bi rekel, da bo tvoj sex boljši, če ga.

Ženske imajo generalno manj omejitev pri uporabi vibratorja, predvsem kadar so same, brez partnerja ali partnerke. Tako je % žensk, ki imajo in uporabljajo vibrator precej večji kot moških ali parov.

Pa ni prav, vibrator lahko uporabljajo tako moški kot ženske sami, ali v paru, v vsakem primeru je lahko zelo primerna popestritev spolnosti ali samozadovoljevanja. Res pa je, da so vibratorji za različne skupine in uporabe različni, zato moramo uporabljati pravilnega.

Med slovenci in slovenkami so spolni pripomočki precej popularni, razsikave pokažejo, da vsaj drugi uporablja takšen ali drugačen spolni pripomoček.

50 % slovencev in slovenk je že poskusilo spolne pripomočke

https://www.slideshare.net/urgenca/raziskava-seks-in-slovenci

Na kaj moraš biti pozorna pri izbiri vibratorja

Ker so vibratorji postali zelo priljubljene erotične igračke za ženske, na trgu najdemo širok spekter različnih modelov. Izbira pravega vibratorja zase, zna biti zato včasih težka naloga, vendar brez skrbi. Prvi korak pri izbiri vibratorja je izbira predela, ki ga želite stimulirati.

Notranja ali zunanja stimulacija

Brez dvoma je za stimulacijo najbolj dovzetna točka klitoris. Če si želite stimulirati le za predel, lahko izberete tudi vibrator, ki je namenjen zgolj zunanji uporabi – neke vrste maser. Če želite z vibratorjem stimulirati tudi notranjost, vsekakor izberite takega, ki omogoča oboje. Klasični vibratorji so navadno narejeni tako, da spominjajo na obliko penisa, vibratorji G točke pa so rahlo ukrivljeni, s čimer omogočajo lažje draženje G točke.

Moč vibriranja

Razmislite, kako intezivne stopnje vibriranja vam ugajajo, saj v sex shopu najdete vibratorje z najrazličnejšimi stopnjami vibriranja. Ko kupujete vibrator prvič, je morda bolj smiselno kupiti model, ki omogoča kar se da širok razpon nastavljanja moči vibriranja, tako lahko le tega prilagodite svojemu trenutnemu razpoloženju.

Razmisli o tem kakšna stimulacija ti paše na splošno in to je ponavadi odgovor na to, ali moraš biti pozoren ali pozorna na moč vibriranja. Vedi pa, da imajo poceni vibratorji ponavadi težavo ravno tukaj, moč vibriranja je majhna in razlike med različnimi nastavitvami so majhne, tako da boš lahko razočaran/a.

Izbira pravega materiala

Najbolj pogost in priljubljen material pri vibratorjih je zagotovo silikon, sledita pa mu žele in plastika. Na policah erotičnih trgovin najdemo tudi jeklene, stekle, celo zlate in lesene. Bodite previdni na morebitne alergične reakcije vašega telesa na določen material. Če vas kakšen material še posebej vzburja, pa nikar ne oklevajte. Za čiščenje so najbolj enostavni silikonski in plastični, glede na njihovo razširjenost pa so postali tudi cenovno ugodni.

Primerna velikost in oblika

Ko kupujete vibrator lahko naredite tisto, kar pri moškem niste mogli. Lahko izberete velikost in obliko svoje nove erotične igračke. Lahko posežete po klasičnem vibratorju ali pa po popolnoma realističnem, ki vam bo dal občutek moškega penisa. Najdete celo tako majhne in lično izdelane vibratorje, ki jih boste lahko pospravili kar v torbico in nesli s seboj. Vsekakor dobro premislite o velikosti in obliki vibratorja, ki ga kupujete, saj imate tokrat možnost, da izberete točno takega, kot ste si ga vedno želeli.

Razmisli tudi o barvi, tisti vibratorji barve kože dajejo občutek človeka, drugi pa te nekoliko distancirajo od odnosa z drugo osebo, vendar ti pustijo prosto pot.

Napajanje vibratorja in glasnost vibriranja

Vibratorji se napajajo na različne načine. Nekateri preko baterij, drugi imajo vgrajen akumulator, ki ga preko napajalnika polnite iz omrežja. To so navadno boljši in nekoliko dražji vibratorji, ki pa vam med drugim zagotavljajo tudi to, da se baterije nikoli ne bodo spraznile ravno med uporabo. Tudi glasnost vibratorja je ponavadi pogojena z njegovo ceno. Boljši vibratorji so dandanes že skorajda neslišni, med tem ko tega za cenejše ne moremo trditi.

Baterije so seveda odlične, saj jih lahko kadarkoli zamenjamo, torej, če se vibrator izprazni ravno takrat, ko ga potrebujemo, enostavno zamenjamo baterije. Moramo pa jih imeti vedno na zalogi. Baterije se pri normalni uporabi (karkoli že to pomeni) ne izpraznijo ravno hitro, na prodaj pa so povsod.

Bolj prijazni okolju in tudi vaši denarnici so tisti, ki imajo akumulator že vgrajen, takšni vibratorji ponavadi tudi močneje in dlje delujejo, saj je akumulator močnejši in večji od baterij. Res pa je, da če je akumulator prazen, ne moremo uporabljati vibratorja, ampak moramo počakati, da se napolni.

Vrste vibratorjev

  1. Vibratorji za moške
  2. Vibratorji za ženske
  3. Analni vibratorji
  4. Vibratorji za stimulacijo g-točke
  5. Vibratorji za stimulacijo klitorisa
  6. Vibratorji, ki posnemajo obliko penisa

Vibratorji so vseh vrst, barv, oblik in načinov uporabe, od takšnih, ki so podobni zmajevim penisom, takšnih ki so natančni odlitki penisov znanih oseb, do takšnih, ki so namenjeni različnim priložnostim.

Generalno pa jih ločimo glede na to, ali so namenjeni penetraciji ali ne, ali so namenjeni analni ali vaginalni uporabi. Seveda je en vibrator lahko uporaben na različne način in za različne namene, tako da raje recimo, da so posamezne vrste vibratorjev bolj primerne za eno ali drugo vrsto uporabe. Seveda pa jih lahko uporabimo tudi na drugačne načine.

Raziskovanje je, tudi tukaj, izjemnega pomena.

Vibratorji za moške

Vibratorji za moške so namenjeni tistim, ki uživajo ali pa šele raziskujejo analne užitke in užitke prostate. Ne glede na to, da so tradicionalno moški nekoliko bolj zaprti (sic!) pri analnih užitkih pri sebi, jih vedno več odkriva, da je orgazem s stimulacijo prostate veliko boljši, daljši in globlji, kot le klasičen orgazem s stimulacijo penisa.

Vibratorji za moške so tako namenjeni penetraciji anusa, igri z anusom in seveda tudi stimulaciji točke znotraj anusa, torej P-točke ali dela prostate, ki ga lahko dosežemo.

Tako so ti vibratorji primerne dolžine in debeline za to, da lahko z njim dosežemo prostato. Če te zanimajo vibratorji za prostato, jih najdeš tukaj.

Vibratorji za pare

vibratorji za pare

G-spot vibratorji

Vibratorji g-točke so posebej oblikovani tako, da vam olajšajo masažo g-točke in prinašajo prav posebne užitke ograzma g-točke. Ti vibratorji imajo tudi posebej zaobljen konec, ki omogoča še natančnejšo masažo g-točke.

Seveda lahko ta vibrator uporabljaš tudi za masažo klitorisa ali katerikoli drug užitek, le optimalno je pripravljen za masažo g-točke.

Posebej je primeren za ženske, ki pogosto uživajo le v orgazmu klitorisa in bi rade odkrile nekaj novega, saj olajša orgazem g-točke, ki ga je, za nekatere, težko doseči v začetku. Kasneje je vse veliko lažje.

Vibratorji klitorisa

Klitoris najdemo na vhodu v vagino in je eden izmed glavnih točk stimulacije žensk (če verjamemo temu, da imajo ženske točke za stimulacijo).

Vibratorji, ki so namenjeni posebej stimulaciji klitorisa, ponavadi niso oblikovani v obliki penisa, ampak imajo vrh vibratorja manj zaobljen, tako da ga enostavneje nastavimo in obdržimo na klitorisu.

Ženske so si seveda različne in nekaterim je stimulacija klitorisa edini način do orgazma, drugim pa je skorajda odveč ali neprijetna. Ti poznaš sama sebe, zato ti puščamo izbiro. Seveda pa lahko vedno poiščeš in poskusiš nekaj novega.

Preveri najboljše vibratorje za klitoris tukaj.

Seveda pa so nekateri vibratorji narejeni tako, da poskrbijo za več točk naenkrat. Ker tudi ženske nismo takšne, da bi želele samo stimulacije ene točke. Ne, želimo si vse naenkrat, zato so najboljši vibratorji tisti, ki naenkrat poskrbijo tako za g-točko kot tudi za klitoris, pa še kaj zraven. Takšni vibratorji, eni jim rečejo kar zajčki, drugi, še boljši niso oblike zajčka, pa vseeno poskrbijo za orgazme klitorisa in g-točke naenkrat.

Analni vibratorji

Analni vibratorji so po obliki nekoliko drugačni, saj želimo pri analni penetraciji zagotoviti, da vibrator ne vstopi v celoti. Črevesni trakt je precej dolg, tako da lahko, ob nepravilni uporabi, pride do težav.

Analni vibratorji in dildi so tako narejeni tako, da imajo na koncu širše “varovalo”, ki mora vedno ostati zunaj telesa. Na takšen način zagotovimo, da imamo vedno nadzor nad globino penetracije.

Nekateri analni vibratorji so posebej narejeni za moške, saj so zaobljeni tako, da zadanejo neposredno moško G-točko, torej prostato ali P-točko, kot jo nekateri imenujejo. Drugi so vibratorji za vse, kar pomeni, da so primerni za moške in ženske, takšni so tudi najbolj primerni za pare, kajti takšen analni vibrator lahko potem uporabljata oba, brez potrebe da bi kupovala dva različna.

Kako uporabljati vibrator

Čiščenje vibratorja

Vse pripomočke, igračke in dodatke, ki jih uporabljamo v spolnosti moramo redno in dobro čistiti. Stvar je pač takšna, da je vse, kar uporabljamo, močno primerno za razne bakterije in posledično različna vnetja, ki so izjemno neprijetna in lahko imajo dolgoročno resne negativne učinke, zato se jim resnično izognimo.

Pri vibratorjih moramo biti pozorni na to kako jih čistimo. Tiste spolne pripomočke, ki niso na baterije lahko brez težave čistimo s tekočo vodo, na takšen način jih bomo tudi najbolje očistili. Uporaba mila ali drugih čistil je odvisna od materiala, najbolje da preverite navodila za uporabo, pa boste najbolje vedeli.

Vibratorje, ki so na baterije, lahko zelo pogosto čistimo s tekočo vodo, saj so v večini vodotesni. Veliko jih je primernih za uporabo v bani ali pod tušem, tako da so resnično vodotesni in jih lahko očistimo pod tekočo vodo. Ampak, še vedno, to da vibrator izgleda vodotesen še ne pomeni da je vodotesen. Tako da, ponovno, preberite navodila.

Ali potrebujem kondom za vibrator

Uporaba kondoma ob uporabi vibratorja je bolj ali manj osebna preferenca. Osnovni namen kondoma je zaščita pred zanositvijo, ki tukaj ni težava, zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi tudi ni težava pri vibratorju, seveda pa uporaba kondoma nekoliko pomaga pri higieni in lažjem čiščenju.

Vibratorjev seveda nikoli ne delimo z drugimi osebami brez da bi jih med uporabo primerno očistili. In ravno čiščenje je veliko lažje, če smo uporabili kondom, seveda pa uporaba kondoma pomeni da si moramo vzeti čas in tega nadeti, dodatno pa, moramo ga imeti.

kondom na vibratorju

Večina kondomov ima nekoliko lubrikanta, tako da je uporaba, predvsem pri analnih vibratorjih nekoliko lažja, čeprav bomo v večini primerov še vedno dodatno uporabljali lubrikant, spet, še posebej pri analni uporabi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja