9 top lokacij za poroko

Poroka je eden od najpomembnejših dogodkov, zato je še toliko pomembneje, da je dobro organizirana. Ker večina med vami s takimi vrstami organizacij nimate prav veliko izkušenj, na pomoč pokličete tudi strokovnjaka, ki vam lahko pomaga pri celostnem načrtovanju dogodka.

Tukaj boste našli splošne ideje, če pa iščete najboljše slovenske lokacije za poroko pa jih najdete tukaj.

Lokacija za poroko je eden od najpomembnejših dejavnikov, ki lahko zelo vplivajo na sam potek in tudi na rezultat dogodka. Pri izbiri lokacije je zato potrebno misliti na številne okoliščine. Lokacija mora v prvi vrsti najbolj ustrezati mladoporočencema, obenem pa v največji možni meri tudi vsem povabljenim. V nadaljevanju vam bomo zaupali 5 top lokacij za poroko, ki so v tem hipu med najbolj priljubljenimi. Če smo tudi vas ujeli med izbiranjem lokacije za poroko, vam bo zagotovo všeč vsaj ena od lokacij. Vzemite si nekaj časa, preglejte vse in se odločite za pravo.

najboljše lokacije za poroko

Poročna lokacija v bližini najlepših jezer

Naša dežela se lahko pohvali s kar nekaj izjemno lepimi jezeri. Verjetno vam najprej na misel prideta Blejsko in Bohinjsko jezero. Lokacija za poroko v okolici teh dveh jezer je več kot odlična rešitev.

Ker pa sta omenjeni jezeri tako zelo priljubljeni, tudi pri številnih tujih gostih, je zasedenost okoliških objektov oziroma območij, kjer se lahko poročite, kar velika. Ravno zato morate poskrbeti za pravočasno rezervacijo.

Poroka na gradu

Tako kot se naš narod lahko pohvali s številnimi prečudovitimi jezeri, pa se lahko pohvali tudi s kar nekaj gradovi. Lokacija za poroko v bližini katerega koli gradu je še ena odlična možnost oziroma priložnost za vas.

Morda je za vas najustreznejši Ljubljanski grad, saj so vaši svatje od vsepovsod in ta lokacija je približno za vse enako oddaljena. Morda pa imate na ta konec naše prestolnice še posebej lepe spomine in si tudi za to želite poroke ravno na tem koncu.

Poroka v botaničnem vrtu

Če vas s svati druži isti interes do prelepih vrtov, dreves in rož, potem je lokacija za poroko lahko določena kar v enem od botaničnih vrtov, ki jih je pri nas kar nekaj. Ste že slišali za botanični vrt Sežana? Ta je kot nalašč namenjen za taka slavja.

Kako botanični vrt Sežana izgleda, pa si lahko že sedaj pogledate na spletu, kjer vas bodo zagotovo premamile tudi prečudovite fotografije, ki so bile posnete na tem koncu naše dežele.

Poroka v prelepem parku

Lokacija za poroko pa je lahko tudi eden od številnih parkov pri nas. Poznate Ceconijev park. Leži v prelepi Bohinjski Bistrici. Sredi zelo lepo urejenega parka, ki je opremljen z mostički, skalnjaki in ribniki, boste lahko dahnili svoj usodni da.

Lahko pa si primerne parke za poroke poiščete tudi na spletu. Poleg omenjenega parka je pri nas še cela paleta takih, kjer se lahko poročite in imate zabavo do zgodnjih jutranjih ur ali še dlje.

Poroka med vinogradi

Če je bilo vaše otroštvo zaznamovano z vinogradi ali pa ste kako drugače vezani na njih, je lokacija za poroko lahko vezana tudi nanje. Zakaj se torej ne bi poročili kar med vinogradi, ki bodo poskrbeli za prav posebno vzdušje in to ne glede na to, v katerem letnem času se boste poročili.

V okolici številnih vinogradov pri nas so številne domačije, ki ponujajo možnost velike in nepozabne poročne zabave.

poroka med vinogradi

Poroka v bližini samostana

Nekateri pa ste navdušeni nad samostani, ki jih pri nas prav tako ni malo. Priporočamo vam na primer poroko v bližini nekdanjega benediktinskega samostana, in sicer na ekskluzivni lokaciji. Adria Ankaran vam lahko pripravi poročni obred za več kot 150 svatov.

Tovrstna lokacija za poroko vam ponuja veliko možnost izbire. Izbirali boste lahko med sredozemskim parkom, atrijem, nekdanjo samostansko kapelo, pomolom ob zvokih morskih valov.

Poroka v osrčju narave

Če ste veliki ljubitelji narave, naj bo lokacija za poroko osredotočena na območja, ki vam to ponujajo. Odlična izbira je na primer območje Velike planine ob Kamniški Bistrici. Tam se nahaja Eko resort. Gre za edinstveno lego, kjer se boste lahko skupaj s svojimi svati naužili svežega zraka ter občudovali povsem neokrnjeno naravo.

Na tem mestu se boste lahko namestili v hišicah, ki sledijo arhitekturi pastirskih koč. Vzdušje v njih je nepopisno lepo in taki bodo spomini tudi na vašo poroko. 

Poroka s prečudovitim razgledom

Morda ste ljubitelji gora. Lokacija za poroko je v resnici lahko orientirana tudi na taka območja. Zakaj pa ne? Na ta način si boste lahko omogočili tudi čudovite razglede, še zlasti če vam bo vreme dobro služilo.

Če pa mislite, da vašim svatom gore ne pomenijo kaj dosti, pa si za poroko raje omislite kakšen manjši hrib. Na ta način boste ustregli ne samo sebi, temveč tudi drugim. Najverjetneje si želite, da bi se zabavali vsi, kajneda?

Poroka ob morju

Številni med vami pa že celo življenje sanjate o tem, kako se boste poročili ob morju in morda nekoč ob njem tudi zaživeli. Morje vam namreč pomeni marsikaj, obenem pa se vam zdi, da je ob njem življenje veliko bolj sproščeno in tudi svobodneje.

Lokacija za poroko ob morju je čudovita izbira, s katero boste poskrbeli, da bo ustrezala prav vsem svatom. Dvomimo, da kateremu od njih morje ni preveč všeč.

Ko bo lokacija za poroko končno izbrana, boste lahko v miru nadaljevali še z organizacijo drugih številnih zadev, ki pa jih vsekakor ni malo. Med njimi se številne v največji meri navezujejo prav na izbrano lokacijo.

Za razmislek o tem, kaj bi najbolje ustrezalo vam in vašim gostom, si vsekakor vzemite veliko časa. Tako si boste lahko v miru vse pripravili in med pripravo na poroko vas zato ne bo spremljala prav nobena živčnost ali morda celo nespečnost. Je pa dobro, da vam pri tem ob strani stoji strokovnjak, ki ima na tem področju veliko znanja in izkušenj.

Če bo strokovnjak menil, da lokacija za poroko ni najustreznejša za vas in vaše goste, vas bo zagotovo pravočasno ustavil in vam ponudil druge, še boljše rešitve. Priporočamo vam, da ga kar se da upoštevate, saj vam vsak preverjeni poročni strokovnjak želi le najboljše. In če ga še niste našli, ga lahko najdete s pomočjo spleta, na katerem je kar nekaj posameznikov oziroma podjetij, ki se ukvarjajo s tovrstno dejavnostjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja