Kako pomembno vlogo nosi družica za poroko?

Poroka je med vsemi dogodki, ki vam jih ponuja življenje, med najpomembnejšimi, saj se na njej odločite za sila pomembno stvar; to je življenje v dvoje, kjer je veliko prilagajanja, pogovarjanja, usklajevanja in še drugih, tudi izjemno lepih reči. Preden pa dahnete svoj usodni da, so na vrsti priprave, za katere si morate vzeti kar nekaj časa. Med drugim je še kako pomemben seznam oseb, ki jih boste povabili na ta dogodek. Družica za poroko je samo ena kategorija oseb, ki pa se izbere na podlagi kar nekaj kriterijev.

Biti družica na poroki je v resnici izjemno velika čast. V nadaljevanju vam bomo podrobneje zaupali, kakšna je njena vloga. Če smo vas morda ujeli tik pred to pomembno nalogo, vam bo branje tega prispevka zagotovo v veliki meri pomagalo, da si boste družice veliko hitreje izbrali.

Namesto priče kar družice

Zelo pogosto se zgodi, da ima bodoča nevesta zelo veliko prijateljic in le s težavo se odloči, katera med njimi si zasluži biti njena priča na poroki. Prav vse so ji ljube in prav vse bi si še kako zaslužile tako vlogo. Bolj ko bodoča nevesta razmišlja, katera oseba je prava za to, večja je dilema, saj se boji tudi tega, da ji bo morda ena od prijateljic ali sorodnic zaradi tega zamerila. V takem primeru je zato mora najbolje, da si namesto priče izbere nekaj družic.

Družice na poroki

Poroka z družicami namesto priče bo tako še popolnejša in nevestine prijateljice in sorodnice bodo zelo vesele, ker bodo del njene zelo pomembne življenjske zgodbe oziroma slavnostnega dogodka. Zavedale se bodo namreč, da biti družica za poroko vendarle ni kar tako.

Kdo vse je lahko družica za poroko glede na običaje?

Pri poroki se zelo pogosto ozirate oziroma oprijemate običajev. Tudi pri izbiri družice za poroko je tako. Družica za poroko naj bi tako lahko bilo dekle, ki je mlado in še samsko. Lahko je to prijateljica ali nevestina sestra, lahko pa tudi ženinova. Sicer pa se na splošno družice za poroko ločijo na dve skupini. Na eni strani so družice, ki so ob nevesti in so približno ravno toliko stare kot pa ona sama; na drugi strani pa so družice za poroko mlajše deklice. Te imajo najpogosteje nalogo, da na samem obredu poroke nosijo prstane ali pa mečejo cvetje pred nevesto.

Oblačila za družice na poroki

Prav vsaka izbrana družica za poroko pa mora biti tudi primerno oblečena. Blago za obleke družice mora po običaju izbrati kar nevesta sama. V prvi vrsti je najpomembneje, da se obleke družic ujemajo z nevestino obleko. Kroji ter dolžine oblek pa se seveda morajo prilegati vsaki posebej, in sicer predvsem na njihovo postavo.

Ponekod drugod po svetu si družica za poroko obleko plača kar sama. Pri nas pa je to nekoliko drugače organizirano, saj naj bi obleke za družice plačala kar nevesta sama. Možno je tudi to, da blago plača nevesta, šivanje pa si sama plača družica za poroko. Vsekakor pa je prav vse v prvi vrsti odvisno predvsem od tega, kako se med seboj dogovorijo nevesta in njene družice.

Družica za poroko se mora popolnoma strinjati z nevestino izbiro obleke in pri tem praviloma ne sme imeti prav nobenih pripomb. Tudi na ta način družice za poroko do neveste oziroma svoje prijateljice ali pa sorodnice izkažejo posebno vrsto spoštovanja. Kljub temu je večina nevest zelo vesela še kakšnega drugega predloga družic.

Družica za poroko mora imeti prav tako kot nevesta primeren šopek

Pri vseh družicah na poroki je izjemno pomemben dodatek tudi šopek, ki ga torej nima samo nevesta. Ker se neveste pogosto želijo izogniti zelo velikim šopkom, so na primer zapestnice iz rož odlična rešitev za nadomestilo šopka. Zapestnice pa morajo biti narejene iz vrst rož, ki se tudi sicer nahajajo oziroma so del poroke oziroma nevestinega šopka.

Ostale modne dodatke si lahko družica za poroko izbere sama. Kljub temu pa strokovnjaki priporočajo, da naj bodo vsi izbrani dodatki oziroma detajli manjši in da naj ne smejo preveč izstopati oziroma biti udarni.

Zelo pomembna vloga družice na poroki

Ker ima družica za poroko izjemno pomembno vlogo, ki jo ji je dodelila njena prijateljica oziroma sorodnica, je še kako pomembno, da se na dogodku tudi primerno oziroma dostojno obnaša. Družica za poroko mora biti v času poroke ves čas na razpolago nevesti in ji nuditi kakršno koli pomoč.

Čeprav ima družica za poroko zelo pomembno vlogo, pa prav nikoli s svojim obnašanjem ali s čim drugim ne sme zasenčiti same neveste. Prav tako se ne smejo izpostavljati v nepravih trenutkih. Prav vse družice za poroko se morajo še kako zelo dobro zavedati, da so si to mesto zaslužile, ker so nevestine zelo dobre prijateljice in to jim mora biti vsekakor v izjemno veliko čast in tudi ponos.

Družica za poroko in njene ključne naloge

Kaj mora družica za poroko opravljati na poroki oziroma katere so njene glavne naloge, pa se pred samim velikim dogodkom mora dogovoriti kar z nevesto samo. Sicer pa obstajajo številna nenapisana pravila, ki narekujejo, da mora družica za poroko pomagati nevesti pri samem načrtovanju poroke; da mora prisluhniti nevestinim željam in to z nasmehom na ustih; da mora biti prisotna pri izbiri nevestine obleke; da se ne sme prepirati pri izbiri nevestine obleke in oblek za ostale družice; da pomaga tudi priči pri njenih nalogah; da pomaga tudi pri okrasitvi poročne zabave, če je to potrebno; da nevesti pomaga pri pospravljanju oziroma shranjevanju daril; da pomaga pri pospravljanju, ko je vse končano, če je to potrebno.

Seveda pa ima lahko družica za poroko še druge številne dolžnosti, ki jih od nje želi nevesta. Najpomembneje pa je to, da družica za poroko nevesti res ves čas stoji ob strani, ji pomaga pri marsikateri odločitvi in ji ne otežuje stvari.

Sicer pa družica za poroko neveste ne bo razočarala, saj večina bodočih nevest zelo dobro ve, katera od njenih prijateljic je najprimernejša za tako opravilo oziroma kateri od njih lahko najbolje zaupa. Tudi vi najverjetneje že veste, katero od svojih prijateljic ali sorodnic boste izbrali za to nadvse pomembno nalogo, kajneda?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja