Koristni nasveti za izbiro poročnega prstana

Zavedati se morate, da si praviloma poročni prstan izberete le enkrat v življenju in da vas ta spremlja na vsakem vašem koraku. Za tako pomembno izbiro pa si morate vsekakor vzeti dovolj časa in izbrati tistega, ki je najustreznejši za vas in za ljubezen vašega življenja.

Preden pa sploh začnete izbirati svoj sanjski poročni prstan, si morate določiti svoj budget oziroma znesek, ki ga nameravate zapraviti za to. Tako bo izbira prstana veliko lažja in hitreje boste našli želenega. Ves čas pa se zavedajte, da je poročni prstan poleg fotografij edina stvar, ki vas bo vsak dan spominjala na enega od najpomembnejših dni v vašem življenju.

V nadaljevanju vam bomo zaupali še nekaj izjemno koristnih nasvetov, ki se jih je pametno držati pri izbiri poročnega prstana. Če boste upoštevali prav vse, vam zagotavljamo, da boste z izbiro prstana zadovoljni ne samo tisti dan, ko se boste poročili, temveč prav vse dni do konca svojega življenja.

Related Posts

None found

Pozorni bodite na izbiro materiala in vrsto kamna

Na trgu lahko izbirate med številnimi vrstami poročnih prstanov. Poročni prstan je lahko narejen iz najrazličnejših materialov. Pari se najpogosteje odločijo za zlato, ki je lahko belo, rumeno in tudi rdeče. Sicer pa so na voljo zelo pestre kombinacije v številnih barvnih različicah, linijah in vzorcih.

Med drugim so priljubljeni tudi poročni prstani, ki so narejeni iz jekla in titana ter tudi platine. Tudi slednja velja za plemenito kovino prestiža. Predstavnice nežnejšega spola si lahko pri kamnih izbirajo tiste dražje, ki so narejeni iz diamanta, ali pa cenejše cirkone.

Z izbiro prstana ne oklevajte preveč dolgo

Zelo pomembno je tudi, da si poročni prstan izberete dovolj zgodaj. Zavedati se morate, da vsak prstan lahko popolnoma drugače deluje na sliki oziroma fotografiji kot pa na vaši roki. Ko boste torej izoblikovali osnovno idejo, kako naj bi izgledal vaš prstan za poroko, že lahko pričnete tudi s poskušanjem prstanov na vaših rokah.

Priporočamo vam, da pomerite najrazličnejše oblike in obdelave prstanov, ki so namenjeni porokam. Na ta način boste lahko najlaže prišli do najprimernejšega poročnega prstana za vas. Poročni prstan pa mora biti seveda zlit z vašim prstom in tudi kožo. Pari poročne prstane najpogosteje pričnejo iskati najmanj tri mesece pred velikim dogodkom. Nekateri pari pa to počnejo že veliko prej.

Poročni prstan naj bo skladen z vašim življenjskim slogom

Ker boste poročni prstan najverjetneje nosili vse dni pri svojih vsakodnevnih opravilih, skupaj z vašim bodočim življenjskim spremljevalcem izberite taka prstana, ki označujeta tudi vajin življenjski slog.

Če se ukvarjate s športom ali opravljate težja fizična dela, je najbolje, da si izberete ožji poročni prstan, ki ima rahlo zaobljene robove. Če je vaše delo usmerjeno na pisarniško dejavnost, lahko izbirate med posebnimi prstani, ki so tudi nekoliko nenavadnih oblik. Če tudi sicer radi nosite prstane, lahko posežete tudi po širših in takih, ki so nekoliko bolj masivni. Če s prstani nimate večjih izkušenj, izbirajte med ožjimi različicami.

Poročni prstan kombinirajte z zaročnim

Ste že slišali za t. i. bridal set?

Bridal set je kombinacija zaročnega in poročnega prstana.

Nosita se namreč skupaj, na levi roki. Če je vaš zaročni prstan preproste in elegantne oblike, je poročni prstan lahko širši, ki mu je lahko dodan še kamen ali pa tudi ne.

Če pa je vaš zaročni prstan res nekaj posebnega, potem poročni prstan sodi na drug prst. Najbolje je, da se o tej možnosti pogovorite kar s strokovnjakom, torej zlatarjem, ki vam bo najbolje znal povedati, kateri poročni prstani se lahko nosijo povsem samostojno in katere vrste lahko brez večjih pomislekov kombinirate z zaročnim.

Osredotočite se na trend različnih poročnih prstanov

V preteklosti je bil priljubljen predvsem poročni prstan v rumenem zlatu. To je veljalo tako za nevestin kot tudi ženinov prstan. Dandanes pa vse bolj narašča trend nošenja različnih prstanov.

Tako ima bodoča nevesta na roki lahko ožji poročni prstan, bodoči ženin pa širšega; ali pa obratno. Nevesta ima na primer lahko kombinirano zlato, medtem ko ima ženin na primer lahko enobarven tip poročnega prstana.

Sicer pa je najpomembneje, da boste svoj poročni prstan nosili z veseljem, ne glede na to, ali je na njem kakšna malenkost zelo drugačna od tiste, ki jo ima na roki vaš bodoči življenjski spremljevalec. Morda je dobro, da pazite samo na to, da pa vendarle imata pri izbiri poročnega prstana neko skupno rdečo nit, ki vaju bo povezovala tudi v tem kontekstu.

Izberite udoben poročni prstan

Predvsem pa je pomembno, da si izberete poročni prstan, ki se lepo uleže na vašo roko in ga v resnici sploh ne boste čutili. Ljudje lahko naredijo napako, saj si brez pomisleka izberejo poročni prstan, ki je zanimiv, poseben, a vendarle ni dovolj udoben za vsakodnevno nošenje.

Pri izbiri prstana razmišljajte na dolgi rok

Pri izbiri poročnega prstana je pomembno še to, da prstana ne izbirate glede na trenutno modno muho, temveč gledate na to, da boste poročni prstan nosili celo življenje. Postavite si pomembno vprašanje, ki se glasi: ali mi bo ta prstan, ki ga želim nositi, všeč tudi čez deset, dvajset let. Mnogi pari pa se za okroglo obletnico poroke ponovno obnovijo zaobljube in takrat si kupijo nov poročni prstan.

Pozornost namenite tudi kakovosti in garanciji poročnega prstana

Za vse izdelke, ki so narejeni iz zlata ali srebra, velja, da so pregledani in tudi ožigosani, in sicer na točno predpisan način. Če vaš izbrani poročni prstan vsebuje kakšen pravi kamen, morate v roke dobiti še ustrezen certifikat. Ta vključuje prav vse podatke o kamnu.

Pozanimajte se še, kako boste poročni prstan vzdrževali

Zavedati se morate, da tudi vaš poročni prstan čez nekaj časa ne bo več tak kot takrat, ko ste ga kupili. Seveda pa je to v prvi vrsti odvisno predvsem od tega, kako boste z njim ravnali ter seveda od vašega dela. Na njem se bodo lahko sčasoma pričele kazati prve praske; del, ki je matiran, se bo spoliral; morda vam bo postal tudi preozek oziroma pretesen.

Pri specializiranem trgovcu, torej pri zlatarju, se zato pozanimajte o vzdrževanju oziroma obnavljanju svojega poročnega prstana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja