Organizacija poroke – od A do Ž ali kako organizirati poroko

Ko se odločite za poroko, je zagotovo eno od prvih vprašanj, ki se vam porodi: kako organizirati poroko. Potem pa seveda sledi še milijon drugih podvprašanj, ki jim kar ni konca. Če imate veliko časa, volje, motivacije, energije, idej in nenazadnje tudi nekaj privarčevanega denarja, potem lahko poroko organizirate kar sami.

Ker pa je večja verjetnost, da ste zelo zaposleni in imate na koncu dneva le malo energije in skorajda nič idej, je najbolje, da tako delo prepustite kar strokovnjaku, s katerim pa boste tako in tako stalno v stiku in boste na ta način vedeli za vsako novost ali spremembo. Še preden si izberete vrhunskega organizatorja za poroke, pa si na spletu vendarle lahko preberete kakšen članek ali dva na temo Kako organizirati poroko. Tako boste veliko bolj seznanjeni tudi sami in pri vprašanjih, ki vam jih bo postavljal organizator, ne boste v prav veliki zadregi.

Na list papirja si napišite vse, kar vam pade na pamet za organizacijo dogodka

Čeprav vam bo poroko pomagal organizirati izkušeni strokovnjak z obilico znanja in odličnih idej, pa si vendarle tudi sami vzemite vsaj nekaj časa in to še preden se boste z njim usedli na kavi in dogovorili za vse, tudi najmanjše podrobnosti.

Na velik list papirja si z velikimi črkami napišite: kako organizirati poroko. Nato pa si zamislite potek dogajanja in po tem vrstnem redu napišite vse, kar vam pade na misel. Ne pozabite niti na to, da boste morali povabiti kar nekaj ljudi. Najbolje, da jih prav tako napišete na poseben seznam, ki ga boste zagotovo sproti še dopolnjevali.

Sicer pa si lahko pri pisanju načrta: kako organizirati poroko pomagate kar z abecedo. V mislih si zamislite črko in nato vse besede nanjo, ki bi bile lahko povezane z njo. Če imate kakšno boljšo metodo glede tega, pa delajte kar po njej.

Ko boste končali s seznamom: kako organizirati poroko, je čas, da si najdete primernega organizatorja. Če še ne veste, kje ga boste iskali, je najbolje, da ga poiščete kar s pomočjo spleta. Na njem se nahaja kar nekaj spletnih strani posameznikov oziroma podjetij ali agencij, ki se profesionalno ukvarjajo z organizacijo porok in drugih podobnih slavnostnih dogodkov.

Prvo srečanje z organizatorjem poroke je ključno

Morda pa ste s pomočjo spleta našli odličnega organizatorja poroke že pri branju enega od člankov z naslovom: Kako organizirati poroko, ki ga je napisal kar organizator sam. Vse, kar je bilo potrebno v nadaljevanju, je bilo to, da ste izbranega organizatorja poklicali po telefonu ali pa mu napisali mail. Vsekakor ne dvomimo v to, da vam je organizator porok odgovoril v najkrajšem možnem času in v istem trenutku sta se uskladila tudi za termin srečanja, ki je ustrezal obema.

Sicer pa je prvo srečanje z organizatorjem na sestanku, kjer boste razpravljala o tem, kako organizirati poroko, ključno. Na sestanku morate odločno in jasno povedati, kaj si želite imeti na tako pomembnem dogodku in česa ne. Vsekakor je pomembno, da vas je organizator porok srečal tudi v živo, saj bo tako njegovo delo veliko lažje, ker bo kaj kmalu videl, kakšna oseba ste, kakšen je vaš življenjski slog, kakšne navade imate itd. Vse to namreč v veliki meri vpliva na to, kako organizirati poroko.

Izbira lokacije, obleke, ansambla in še kaj

Organizator poroke ima v resnici zelo pomembno delo, ki vključuje številne dejavnosti. Število dejavnosti je seveda v prvi vrsti odvisno tudi od vas. Lahko vam pomaga celo pri izbiri vaše poročne obleke. Če pa tega ne želite in bi želeli, da z vami po nakupih odide nekdo drug, ki vam je bolj blizu, na primer vaša poročna priča ali ena od družic ali drugih svatov, potem mu takega dela vsekakor ni potrebno opraviti. Če pa se boste odločili tudi za to, je to še ena od njegovih zelo pomembnih nalog.

Sicer pa je velika naloga organizatorja porok, da vam poskuša najti čim bolj primerno lokacijo tega slavnostnega dogodka. Poleg tega je pomembno, da bo prostor lepo opremil z vsem potrebnim, poskrbel za izvrstno hrano, pijačo, animacije za svate, glasbeno skupino itd.

Z organizatorjem porok si sproti izmenjujta novice

Četudi se vam zdi, da ste z organizatorjem poroke povsem odgovorili na vprašanje, kako organizirati poroko, morate biti z njim  v nenehnem stiku, vse do poroke, med njo in tudi po njej. Zelo pomembno je namreč, da si čim bolj sproti izmenjujete pomembne in tudi manj pomembne informacije oziroma novosti in da se sproti usklajujeta. Na ta način namreč ne bo prišlo do prav nobenega nesoglasja, ki bi se lahko pripetilo na samem dogodku. Si lahko samo predstavljate, da bi na primer na oder stopila neka druga glasbena skupina, kot ste jo imeli v mislih ali kaj podobnega.

Z organizatorjem poroko boste morali po tem, ko ste se dogovorila, kako organizirati poroko, skupaj dihati, planirati, spreminjati itd. Seveda pa to ne pomeni, da boste morali delo opravljati namesto njega. To pomeni, da boste morali biti večji del časa zanj dosegljivi na vsaj eni od elektronskih naprav. Najbolje je, da ste zanj večji del dneva dosegljivi kar na telefonu.

Sicer pa organizatorja poroke čakajo še druge obveznosti, ki ste jih z njim dorekli na sestanku, kjer sta se ves čas spraševala, kako organizirati poroko. Ena od nalog je tudi ta, da vam bo sestavil in stiskal primerna vabila. Ker je za vrhunskega organizatorja porok značilno tudi to, da je zelo kreativne narave, s tem najverjetneje ne bo imel posebnih težav. Še več; presenetil vas bo z izjemno posebnim vabilom, ki vama je z bodočim ženinom/bodočo nevesto pisan na kožo.

Medtem ko ste na kavi razglabljali o tem, kako organizirati poroko, vas je organizator porok opazoval in sledil vsaki vaši besedi. Tudi na ta način si je lahko lažje zamislil, kakšno vabilo in druge tiskovine za poroko naj izoblikuje posebej za vas.

In če organizatorju poroke povsem zaupate in na primer sami s svojim bodočim življenjskim sopotnikom nimata prave ideje, kakšen poročni prstan bi si kupila, vama vsekakor lahko pomaga tudi pri tem. Če je dober opazovalec bo že po prvih nekaj minutah vedel, kakšen poročni prstan bi vama najbolje pristajal in vaju spremljal skozi različna življenjska obdobja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja