Poročna obleka izbrana po vnaprej določenih smernicah

Pri organizaciji poroke morate misliti na tisoč in eno stvar; med najpomembnejšo vrsto skrbi pa zagotovo sodi misel na poročno obleko. Ta je izjemno pomembna, tako pri bodoči nevesti kot tudi pri bodočem ženinu. Oči svatov namreč najprej počijejo prav na oblekah mladoporočencev.

Poročna obleka naj bi se v miru izbirala kar nekaj časa pred samim velikim dogodkom. Ker pa smo ljudje med seboj izjemno različni, je to lahko povsem odvisno od posameznika. Če že tako in tako veste, da pri izbiri obleke za druge dogodke potrebujete veliko časa, ga boste za svojo poroko zagotovo še več.

V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj najkoristnejših nasvetov za izbiro poročne obleke. Če se jih boste držali, bo vaša poročna obleka ne samo sanjska na prvi pogled, temveč se boste v njej tudi izjemno dobro počutili, kar pa je za tak dogodek, ki ne traja prav malo časa, izjemnega pomena.

Poročna obleka naj bo izbrana na tip vaše postave

Čeprav na spletu ali kje drugje že kar nekaj časa opazujete vašo sanjsko obleko za poroko, pa ni nujno, da bo ta ista poročna obleka pristajala tudi vam. Pri izbiri poročne obleke se morate predvsem osredotočiti na svoj tip postave in ne na to, kako poročna obleka izgleda na drugi osebi.

Če boste želeli zelo natančno določiti svoj tip postave, je najbolje, da vam pri tem nekdo pomaga izmeriti obseg vaših ramen, prsi, bokov in tudi najožjega dela pase. Na ta način se boste lahko lažje uvrstili v eno od kategorij, ki narekujejo različne vrste postave.

Če so mere vaših ramen in bokov približno enake, obseg najtanjšega dela pasu pa hkrati ni dosti manjši od obsega vaših bokov, potem je vaš tip postave atletski. Trikotni oziroma jagodast tip postave imate, če so vaša ramena in prsi veliko širša od bokov. Hruškast tip postave imate, če so vaši boki širši od ramen in prsi. Tip peščena ura pa pomeni, da je obseg vaših ramen, prsi in bokov približno enak. Vaš najtanjši del pasu je hkrati vsaj za eno četrtino oziroma 25 % manjši od obsega bokov.

Če boste torej določili vaš tip postave, bo tudi vaša sanjska poročna obleka veliko lažje in hitreje izbrana.

Kroji poročnih oblek za ženske

Na trgu se poročna obleka lahko najde v številnih možnih različicah. V nadaljevanju vam bomo zaupalo tipične kroje poročnih oblek za predstavnice nežnejšega spola.

Poročna obleka je lahko izbrana v kroju, ki se imenuje padajoča obleka oziroma s tujko empire waist. Takšen kroj poročne obleke najbolj ustreza nevestam, ki imajo atletsko ali hruškasto postavo. Poročna obleka te vrste namreč zelo lepo objame boke. Za tak kroj je tudi značilno, da je obleka tik pod prsmi zožena, nato pa prosto pada na tla.

Stolpičasta poročna obleka ob telesu prosto pada na tla, in sicer v več plasteh in se popolnoma oprijema naravne oblike telesa. Če si boste izbrali tako obleko, boste še bolj poudarili mehkobo in pa tudi vitkost telesa. Tovrstna obleka je zato zlasti najprimernejša za ženske, ki imajo peščeni tip postave ali pa za vse tiste predstavnice nežnejšega spola, ki se ponašajo z atletskim tipom.

Plesna obleka, ki jo nekateri poimenujejo tudi princeskina obleka, je poročna obleka, ki vam ponuja povsem klasičen in hkrati brezčasen kroj. Do pasu je taka obleka popolnoma oprijeta, nato pa se razširi v širok, zelo bajen spodnji del. Lahko rečemo, da taka obleka za poroko pristaja prav vsem tipom žensk. Pokaže namreč oprsje, roke in ramena, obenem pa zakrije pas in ga navidezno tudi poveča. Najbolj pa se takšna poročna obleka priporoča za bodoče neveste, ki imajo trikoten ali pa atletski tip postave.   

A-oblika poročne obleke je tip obleke, ki je oprijeta do pasu, nato pa se padajoče razširi. Na ta način se oblikuje povsem klasična silhueta. Strokovnjaki takšno poročno obleko najbolj priporočajo ženskam, ki imajo hruškast ali trikoten tip postave. Poročna obleka takšne vrste namreč optično poveča pas, obenem pa še izenači širino bokov ter ramen. Prav tako je primerna tudi za bodoče neveste, ki imajo atletski tip postave. Takšna poročna obleka namreč doprinese k še bolj ženstveni obliki telesa.

Morska deklica je tip poročne obleke, za katero je značilno, da popolnoma objame prsi, pas in boke. Lahko rečemo, da zelo lepo poudari žensko figuro. Strokovnjaki jo še posebej priporočajo za vse tiste bodoče neveste, ki imajo postavo v obliki peščene ure. Takšna poročna obleka je najpogosteje oprijeta do kolen, nato pa se do tal razširi.

S tem, ko ugotovite, kateri tip poročne obleke, je najprimernejši za vas, ste v resnici že na pol poti. Sledi zabavnejši del; to je nakupovanje poročne obleke. Za pomerjanje tako pomembne obleke pa si morate vsekakor vzeti veliko časa. Priporočamo vam, da pomerite čim več poročnih oblek in si kar sproti zapomnite, s katerimi od njih ste bili najbolj zadovoljni. Vsekakor je najpomembneje tudi to, da je vaša poročna obleka taka, da se boste v njej več kot pa le udobno in prijetno počutili.

Poročno obleko izbirajte z nekom, ki vam zelo veliko pomeni in ki mu zaupate

Za bodočo nevesto in seveda tudi za bodočega ženina pa je zelo pomembno, da ima v času priprav za poroko ob sebi ljudi, ki ustrezno pomagajo. Tako je zelo pomembno tudi to, da je poročna obleka izbrana pod okriljem strokovnjaka, poleg tega pa je pomembno tudi, da je v tem času z vami nekdo, ki mu dobro zaupate in za katerega veste, da ve, kaj je vrhunska poročna obleka, ki vam bo najbolje pristajala.

Poročna obleka bo s pomočjo vaših najboljših prijateljev ali sorodnikov zagotovo še bolje izbrana, saj vam bodo na licu mesta takoj povedali, ali vam poročna obleka pristoji ali ne. Ker vam njihovo mnenje zelo veliko pomeni, jih boste vsekakor upoštevali tudi pri končnem nakupovanju. Sicer pa je za bodoče neveste značilno, da s seboj po nakupih za poročno obleko najpogosteje vzamejo kar družice ali pa pričo, saj se mora njihova obleka ujeti tudi z njeno.

Preden s svojimi najbližjimi odhitite nakupovat v fizične trgovine, pa ne smete pozabiti preveriti niti spletne ponudbe, ki vas bo prav gotovo tudi navdušila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja