Poročni šopek je več kot le modni dodatek

Zagotovo se boste strinjali z nami, da je nevestin šopek več kot pa le modni dodatek na velikem dogodku, torej na poroki. Poročni šopek ima v resnici za seboj že kar bogato zgodovino, ki pa jo je dobro poznati. Izjemno priljubljen je postal zlasti v viktorijanskem obdobju, v katerem je imela prav vsaka cvetica poročnega šopka svoj simboličen pomen.

V resnici je torej izbira poročnega šopka kar zahtevna naloga, za katero pa si boste morali vzeti kar nekaj časa. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj izjemno koristnih nasvetov v povezavi s tem. Ugotovili boste, da je za poročni šopek izjemno pomembno tudi to, da se ujema z vašim videzom, obleko in nenazadnje tudi z lokacijo poročnega slavja.

Kako je poročni šopek neposredno povezan z nevesto?

Za drobne in nekoliko bolj vitke neveste strokovnjaki priporočajo izbiro t. i. kaskadnega poročnega šopka. To je poročni šopek v obliki slapa. Ta bo še nekoliko bolj poudaril njeno postavo. Obenem se za take neveste priporoča tudi izbira majhnega in na gosto stisnjenega šopka.

Prilegal pa se ji bo tudi sestavljen cvet. To v praksi pomeni šopek, ki je narejen iz posameznih cvetnih listov, ki so praviloma speti skupaj, in sicer na en sam pecelj. Tak poročni šopek je idealen za drobne nevestine roke. Vitka nevesta pa lahko izbira tudi med cvetnimi kroglami; paziti mora le, da ta ne bo preveč velika.

Višje ali močnejše neveste naj izbirajo med večjimi šopki. Na ta način jim bo uspevalo izžarevati milino. Izjemno dobra izbira zanje je tudi povsem klasičen okrogel poročni šopek, ki pa je lahko tudi nekoliko drznejši. Če si taka nevesta želi nekoliko bolj formalen videz, pa naj poseže po bidermajer šopku. Ta je sestavljen iz koncentričnih krogov cvetlic.

Kako je poročni šopek neposredno povezan z nevestino obleko?

Nevesta mora svoj izbrani poročni šopek uskladiti tudi s svojo obleko. Ta je lahko povsem klasična ali pa moderno ekstravagantna. Če bo posegla po razkošni plesni obleki, potem je najbolje, da si izbere šopek, ki ne sme biti premajhen. Premajhen šopek se v takem primeru lahko kaj hitro izgubi med vso tkanino.

Najbolje, da se nevesta drži pravila, ki je usmerjeno na sledeče: večja kot je njena obleka, večji naj bo tudi njen šopek. Če je njena obleka oprijeta, je za tako priložnost najprimernejši šopek, ki bo izžareval lahkotnost. V takem primeru zato priporočamo izbiro balerininega šopka ali pa angleškega poročnega šopka. Za slednjega je značilno, da je v obliki grozda, ki je sestavljen iz cvetov manjše velikosti.

Če je nevestina obleka nežnejših linij, ne priporočamo večjega šopka, ker bi ta lahko zelo neprimerno obtežil in tudi prekril njeno postavo. O velikosti poročnega šopka pa nenazadnje določajo tudi številni detajli, kot so na primer trakovi, pentlje, kristalčki in še drugi dodatki. Poročni šopek v nobenem primeru ne sme zakriti teh dodatkov, ki so bili seveda izbrani z nekim posebnim razlogom. Če je nevestina obleka zelo bogato okrašena, je najbolje, da izbere povsem preprost poročni šopek. V nasprotnem primeru bo sicer vse izgledalo preveč nasičeno.

Kako je poročni šopek neposredno povezan z lokacijo poroke?

Pri izbiri poročnega šopka se mora nevesta zavedati, da bo ta vplival tudi na mesto dogodka in obratno. Če se bo poroka odvijala v večji plesni dvorani, bo premajhen poročni šopek videti premalo pomemben. Za take lokacije vam priporočamo izbiro elegantnejših večjih in okroglih šopkov; izogibajte pa se majhnim in gostim šopkom. Če je vaša narava precej dramatična, je izbira kaskadnega poročnega šopka kot nalašč za vas.

Če bo poroka potekala v nekoliko manjšem gostišču, pa je v takem primeru poročni šopek manjše velikosti odlična izbira za nevesto. Če pa si vendarle na primer želite tudi na taki lokaciji imeti kaskadni šopek, potem je najbolje, da vašega izbranega cvetličarja opozorite na to, naj tovrstni poročni šopek naredi na čim bolj preprost način. Za take šopke je namreč praviloma značilno, da niti ni nujno, da so narejeni iz zelo velikega števila različnih cvetov. Lahko so tudi narejeni tudi iz samo enega tipa cvetov in so kot taki prav tako elegantni. Sicer pa bodo neveste v manjšem gostišču blestele tudi v primeru, če bo njihov poročni šopek narejen iz orhidej ali šmarnic. Tak šopek jim bo dal poseben sofisticiran pridih.

Če pa bo poročno slavje potekalo nekje na prostem, vam že sedaj priporočamo, da si nikakor ne upajte tekmovati z naravo. Na taki lokaciji zagotovo največjo vlogo ne bo imela sama velikost poročnega šopka, ampak bo predvsem najpomembneje to, kako se bo poročni šopek ujel z okolico.

Morda pa bo poroka potekala na domačem dvorišču neveste ali ženina. Poročni šopek mora biti v takem primeru čim bolj preprost in imeti mora povsem naraven videz.

Poroka ob morju pa vam vsekakor narekuje veličastnejši poročni šopek.

Strokovna pomoč pri izbiri poročnega šopka

Kot ste sami lahko videli, poročni šopek niti ni tako lahko izbrati. Obenem se morate namreč ozirati na kar nekaj dejavnikov in zato se boste sami lahko pri tem kaj hitro zmedli. Ravno zato je najbolje, da na pomoč pokličete osebo, ki se na izbiro poročnih šopkov zelo dobro spozna. To so ponavadi kar cvetličarji. Če v okolici svojega doma ne poznate prav nobenega primernega cvetličarja ali drugo strokovno podkovano osebo s tega področja, si jo lahko najdete kar s pomočjo spleta.

Na njem se nahaja kar nekaj dobrih ponudnikov, ki vam bodo na zelo hiter način pomagali izbrati pravi poročni šopek. Na njihovih spletnih straneh si lahko ogledate številne poročne šopke in še preden boste specializiranega mojstra za poročne šopke tudi osebno obiskali, si že izberite nekaj šopkov, za katere mislite, da bi vas lahko spremljali na vašem poročnem slavju. Če boste z izbiro morda popolnoma brcnili v temo, vam bodo to strokovnjaki takoj povedali, obenem pa vam bodo že svetovali, kateri poročni šopek je odlična izbira za vas.

Seveda jim boste morali povedati tudi, kakšno obleko ste si izbrali za tako pomembno slavje in kje bo dogodek tudi potekal. Nasveti izkušenih strokovnjakov vam bodo prišli zelo prav, obenem pa boste izjemno zadovoljni tudi s končnim izdelkom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja