Vprašanja za fantovščino

Fantovščina je zadnja samska zabava na kateri se zberejo prijatelji bodočega ženina, praviloma pa jo organizira njegova priča, kar pa ni nujno, saj lahko sodelujejo tudi vsi ostali prijatelji in bližnji. Osnovni namen fantovščine je, da se ženin s svojimi prijatelji simbolno poslovi od samskega življenja. Pred njeno organizacijo se zato porajajo pogosta vprašanja za fantovščino, ki se najpogosteje nanašajo na lokacijo in njen natančen potek.

Fantovščina pomeni slovo od samskega življenja

Fantovščina že dolgo velja kot nekakšen preizkus sposobnosti za zakon, hkrati pa je to tudi priložnost, da se ženin še zadnjič poveseli s svojimi moškimi prijatelji in tako zapusti samski stan. Je neke vrste predporočna zabava, na kateri se spoznajo tudi nekateri svatje, zato je vzdušje na poroki kasneje tudi veliko bolj sproščeno.

Vprašanja za fantovščino se pogosto nanašajo tudi temu, čemu je namenjeno prekomerno pitje alkohola in dobesedno izživljanje nad ženinom, zato je razveseljiv podatek, da se trend po brutalnih igricah nekoliko umirja. Seveda je za fantovščine še vedno značilna kakšna potegavščina na račun ženina, vendar pa je sedaj veliko bolj pomembno preprosto druženje s prijatelji, kot pa nekontrolirano popivanje. Kako organizirati fantovščino, da bo ženinu ostala v spominu, kje naj poteka in kdo naj bo povabljen pa so vprašanja za fantovščino, s katerimi se običajno spopada njegova priča.

Kdo je lahko povabljen na fantovščino?

Fantovščina je torej poseben dogodek, na katerem se ponovno srečajo prijatelji in znanci ženina in ga tako pospremijo v zakon. Včasih je veljalo pravilo, da se takšne zabave lahko udeležijo le samski moški, vendar danes ni več tako. Fantovščine se običajno udeležijo izključno moški prijatelji, če se seveda ženin in nevesta ne odločita za organizacijo dekliščine in fantovščine skupaj.

Če ste v vlogi priče in organizatorja fantovščine, potem je podatek kdo bo sodeloval na fantovščini zelo pomemben, zato je za seznam povabljenih potrebno vprašati kar ženina samega ali pa ga naredita kar skupaj. Kontaktni podatki so zelo pomembni, saj boste na ta način v stiku s prijatelji. Verjetno vam bodo zastavljali številna vprašanja za fantovščino, zato je najbolje, da komunikacija poteka preko e-maila, saj boste na ta način tudi najlažje sprejemali vse predloge.

Vprašanja za fantovščino so vam lahko v veliko pomoč pri organizaciji

Pogosta vprašanja za fantovščino in odgovori, ki jih najdete na številnih forumih, so vam lahko pri organizaciji fantovščine v veliko korist. Če boste malce bolj temeljito pobrskali po spletu, boste dobili številne ideje, kako čim bolje organizirati takšno zabavo. Bistveno je, da ostane celoten potek fantovščine skrit pred ženinom, saj bo le na ta način za ženina popolno presenečenje. Vse kar je potrebno ženinu vedeti, je seznam stvari, ki jih mora imeti s seboj, lahko pa mu jih spakirate tudi vi.

Fantovščina se organizira običajno ene teden pred poroko. Najpogosteje poteka v obliki piknika ali pa zabave v najetih prostorih, kjer je poskrbljeno za hrano in pijačo. Res je, da je na tovrstnih zabavah tudi veliko alkoholne pijače, vendar je celoten potek bistveno odvisen od same organizacije. Trenutno je najbolj priljubljena oblika fantovščine v obliki pivske zabave z raznimi preizkusi in igrami, ki jih mora ženin uspešno opraviti. Osnovni simbol fantovščine še vedno ostaja križ, ki simbolizira trpljenje, ki ženina čaka v zakonu

Sama tradicija fantovščine se je pri nas bistveno spremenila

Včasih so fantovščine veljale za prave pivske zabave. Najprej so fantje popivali v vaških gostilnah, nato pa so se odpravili v nočne klube ali igralnice. Medtem ko so do nedavnega še prevladovale klasične zabave, pa danes izvirnost ne pozna meja. Ženin in njegovi prijatelji se vse bolj pogosto namesto popivanja raje odločijo za krajše izlete ali celo potovanja.

Fantovščina tako zajema celodnevno druženje s prijatelji, pri čemer mora ženin izpolniti številne izzive. Zelo pogosto se danes fantovščine odvijajo v obliki adrenalinskih aktivnosti, kot so na primer rafting, karting, paintball ali tečaji streljanja, zvečer pa običajno sledi odlična večerja in zabava v enem od nočnih klubov. Tako lahko velikokrat fantovščina traja tudi cel vikend.

Nekaterim pa dandanes enostavno ni do popivanja, adrenalinskih in drugih aktivnosti, zato se odločijo tudi za manj pompozne zabave oziroma fantovščine. Za nekoga je lahko dovolj zgolj, da poklepeta in se zabava z ljudmi, ki so mu blizu, ali pa se z njimi zgolj odpravi na krajši izlet.

Organizacijo fantovščine lahko prepustite agencijam

Organizacijo fantovščine pa lahko danes prepustite tudi agencijam, ki se ukvarjajo izključno s tovrstnimi zabavami. S tem se boste popolnoma razbremenili, če pa vas skrbi, lahko agencije kontaktirate kadarkoli, in jim zastavite vprašanja za fantovščino. Takšne agencije so se dandanes popolnoma prilagodile povpraševanju, zato ni nič nenavadnega, da vam lahko organizirajo tudi celotno potovanje na želeno destinacijo, kot tudi dnevne in nočne aktivnosti na destinaciji sami.

Za katero možnost se boste odločili, je odvisno od vas. Za brezskrbno zabavo je vsekakor bolje, da si priskrbite vodiča za celotno zabavo, če pa pričakujete tudi pomoč s strani vseh udeležencev fantovščine, pa se organizacije lahko lotite tudi sami. Zavedati se morate, da vam bo organizacija fantovščine vzela veliko časa kot tudi energije, predvsem pa zahteva takšna organizacija tudi veliko ustvarjalnosti. Z izvirnimi aktivnostmi in izzivi, pri čemer so vam v pomoč vprašanja za fantovščino, lahko bistveno pripomorete h končnemu učinku fantovščine, ki si jo bodo vsi zapomnili, ne glede na to, kje jo boste organizirali.

Za fantovščino je potrebno narediti natančen finančni načrt

Velikokrat se vprašanja za fantovščino nanašajo tudi na njeno plačilo. Običajno se celoten znesek porazdeli med vse udeležence, razen ženina. Pri tem je seveda potrebno upoštevati, da si nekdo tega tudi ne more privoščiti, zato je potrebno finančne izdatke za fantovščino dovolj zgodaj preračunati. V tem primeru se bo zagotovo lažje odločiti, čemu se lahko odpoveste ali pa če kdo potrebuje nekaj finančne podpore.

V situacijah, ko je potrebno aktivnosti rezervirati in plačati v naprej, je pomembno, da kot organizator fantovščine tega denarja ne zalagate, ampak denar za rezervacije poberete že pred fantovščino. Pomembno je, da pred fantovščino tudi določite, kaj se bo plačevalo iz skupnega fonda in kaj vsak posebej. Ne pozabite pa, da lahko z zanimivimi izzivi ali igrami navdušite tudi mimoidoče in na ta način tudi nekaj zaslužite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja