kako ravnati ob prometni nesreči

Koristni nasveti za odškodnino v primeru prometne nesreče

Najverjetneje ste bili že kdaj udeleženi v kakšni prometni nesreči; kot voznik, sopotnik ali kot kolesar ali pešec. Velika verjetnost je, da je pri tem nastala materialna škoda, morda ste bili tudi telesno poškodovani in še vedno trpite zaradi duševnih posledic nesreče.

V takšnem primeru je dobro, da veste, kako odreagirati oziroma vse, kar je povezano z odškodnino. Za vas smo pripravili nekaj najkoristnejših nasvetov, ki vam lahko vedno pridejo prav. Preberete pa si lahko tudi dober članek na siol.net.

Možnost brezplačnega svetovanja

Pri nas je kar nekaj podjetij, ki vam v primeru prometne nesreče ponuja brezplačen temeljiti pregled celotne dokumentacije. Na podlagi tega vam posredujejo vse prave informacije, da boste lahko prejeli najvišjo možno odškodnino, ki vam glede na nastalo škodo pripada.

Odškodnina za prometno nesrečo pomeni denarno nadomestilo za nastalo škodo. V primeru prometne nesreče ni nujno poškodovano samo vozilo, poškodujete se lahko tudi vi. In v takšnem primeru je še kako dobro vedeti, da vam pripada odškodnina.

Kdaj ste upravičeni do odškodnine?

Pogosto udeleženci v prometni nesreči mislijo, da odškodnina pripada samo v zelo določenih situacijah. Ko pa si preberejo seznam, na katerem je jasno opredeljeno, v katerih primerih jim pripada odškodnina, stvar postane nekoliko drugačna.

Odškodnina v primeru prometne nesreče vam pripada, če ste bili poškodovani v nesreči po krivdi druge osebe; če ste bili poškodovani kot sovoznik; če je bila nesreča povzročena s strani neznanega voznika, ki je pobegnil s kraja dogodka; če povzročitelj nesreče nima registriranega vozila, vozniškega izpita ali je če vozil kot mladoletnik; če ste se poškodovali v tujini oziroma v nesreči, kjer je bil vključen tuji državljan; če ste se v nesreči poškodovali kot motorist, kolesar, pešec ali kot voznik traktorja. V vseh omenjenih primerih vam torej pripada odškodnina. A dobro je vedeti tudi to, da vam odškodnina v prometni nesreči pripada tudi v primeru, če ste bili za nesrečo krivi sami ter ste bili ob tem poškodovani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja