Vodič po erotičnem perilu

Ljubezen in sex sta neločljivo povezana z oblačili in pomanjkanjem le-teh, spodnje perilo je vmesna stopnja, tista, ki je lahko popolnoma irrelevantna, ali pa tista, ki poskrbi za dodatno zabavo.

Vsi se spomnimo scene iz Dnevnika Bridget Jones, ko je za zmenek oblekla “stara mama gate”, torej navadne hlačke in potem se je seveda sramovala tega, kar bo videl njej izbranec, ko bo slekla hlače. Seveda pa lepo, kvalitetno in erotično spodnje perilo ni le za zmenke ali trenutke pred skokom v posteljo.

Kdo nosi erotično spodnje perilo

Če je včasih bilo erotično spodnje perilo rezervirano le za trenutke zapeljevanja, minute pred skokom v posteljo in za dame vprašljivega statusa, danes temu ni več tako.

Erotično, vroče in seksi spodnje perilo se nosi vsak dan, nosijo ga tako moški kot ženske (čeprav moški še vedno zelo zelo zaostajajo), predvsem pa je lahko enostavna popestritev, zabava, ali pa pač samo lastna skrivnost.

Perilo postaja bolj in bolj erotično in tisto kar je bilo včasih rezervirano res samo za “ekstremne primere”, je danes postalo popolnoma normalno. Blagovne znamke, ki smo jih poznali po klasičnih modelih so danes pričele proizvajati spodnje perilo z razporkom in tako pokazale, da je to nekaj, kar lahko obleče vsaka gospodinja.

So le tangice erotično perilo?

Seveda ne, tangice, ki so naredile skoraj svojo seksualno revolucijo in so danes postale klasična oprema ne le vsakega predala s spodnjim perilom, ampak so tudi klasična oprema za na plažo. Tanga ali tanga podobne kopalke lahko vidite na plažah po vsem svetu.

In ne, tangice niso edina vrsta spodnjega perila. Spodnje perilo v osnovi sploh ne rabi biti majhno. Tangice so lahko različne od tistih najmanjših, včasih jim rečemo g-string ali t-string tanga, pa do večjih, res pa je, da nobene ne objamejo ritnic.

Lastnost erotičnega perila je, da pokaže kar mora pokazati in tudi skrije, kar mora skriti. Pogosto je lahko tisto, kar je skrito, bolj zabavno in privlačno od odkritega. Tako lahko čipkast bodi, ki v teoriji prekriva celotno telo, izjemno erotičen, da o body-suit-u sploh ne govorimo.

Ideja erotičnega perila je, “kaj je pesnik želel povedati” oziroma to, kar želi oseba, ki ga nosi, povedati.

Erotično perilo je lahko tako bodi, lahko je dvo ali tri delni komplet spodnjega perila, ki lahko vsebuje (morda prosojne) klasične hlačke, lahko so to brazilke, vrst in možnosti je izjemno veliko.

Ali erotično perilo nosijo le mlade suhice?

Če smo za nekatere stvari v tem članku rekli, da so včasih bile takšne, za to trditev težko rečemo kaj takega. Erotično perilo nikoli ni bilo namenjeno samo mladenkam, ki ustrezajo definicijam lepote modnih pist.

Ne, erotično spodnje perilo je namenjeno ženskam vseh starosti in vseh velikosti oblin. In tega se tudi v večini zavedajo.

Erotično spodnje perilo boste našli v vseh velikostih, in brez težav ga lahko nosite tudi nekoliko starejše in starejši ter tisti, ki imajo nekaj več kilogramov.

Vaš partner ali partnerica tako ali tako pozna in obožuje to, kar ste in bo to videl zelo kmalu brez kakršnihkoli ovir, tako da, brez težav se lahko pokažete tudi v spodnjem perilu in naj bo to res erotično.

Klasično žensko erotično perilo

Najbolj klasično erotično spodnje perilo je tri delni komplet. Komplet, ki ga sestavljajo modrček, hlačke in pas za nogavice in seveda nogavice. Torej štiri delni komplet, lahko ga najdete tukaj.

Takšen komplet lahko imenujemo klasičen komplet erotičnega spodnjega perila, res pa je, da ni primeren za vsako priložnost, sploh kombinacija z nogavicami pomeni, da smo omejeni na nekatere letne čase in na omejeno število kombinacij z drugimi oblačili.

Tako so lahko dvo delni kompleti spodnjega perila, takšni, ki vsebujejo erotični modrček in super hlačke, bolj praktični, saj ga lahko skrijemo skoraj po kakršnokoli oblačilo.

Spodnji primer takšnega, bolj klasičnega dvodelnega kompleta, ki ga najdete tukaj.

Čipkasto spodnje perilo

Najpogosteje erotično perilo povezujemo s čipkami. Ker so res lepe, ker so elegantne, in ker so prosojne. Čipke so bile včasih pač edini način, kako lahko naredimo perilo lepo in prosojno, res pa je da so bile tudi drage. Danes čipke niso več drage, uporabljamo pa tudi druge materiale, ki lahko naredijo perilo erotično.

Kljub temu so čipke ostale sinonim za erotično perilo, niso pa edine.

Nekateri proizvajalci erotičnega perila gredo v druge smeri. V zadnjih časih so zelo popularni trakci, ki nadomestijo blago, naredijo pa vse skupaj še veliko bolj sexi. Na trgu se vidi neka povezava s smerjo BDSM-ja in trakovi, ki se pojavljajo tako na modrčkih, hlačkah, pa tudi nekje zmes, bodyji iz trakov so vedno bolj in bolj popularni, še pomembneje pa, postajajo tudi del perila, ki ni čisto samo sex perilo.

vir: https://laloka.si/sex-shop/tangice-g-string/hlacke-iz-trakov-megies/

Najmanjše spodnje perilo

Drugi proizvajalci gredo v smer, da zmanjšujejo perilo. Mikro tangice, ki jih proizvaja Wicked Weasel so verjetno najmanjše, ki jih lahko dobite na trgu, da so še vedno nosljive. WW ponuja tako spodnje perilo kot tudi kopalke v velikostih, ki so ravno dovolj velike, da še pokrijejo najpomembnejše dele, čeprav se marsikdo s tem ne strinja 😀 Tudi te tangice in drugi njihovi produkti so lahko še dodatno prosojni, narejeni iz čipke ipd. kar še dodatno poveča njihovo erotičnost.

vir: https://www.wickedweasel.com/en-ie/product/daisy-113-bralette-657-micro-thong-set

Odprto spodnje perilo (z razporkom)

V Sloveniji se še ni dokončno uležala beseda, ki poimenuje crotch-less hlačke in open modrčke. Gre za spodnje hlačke, ki so odprte na predelu vagine in modrčke, ki imajo le podporo, torej prsi v večjem delu prosto stojijo.

Gre za bolj erotično spodnje perilo, ki je manj namenjeno vsakodnevnemu nošenju, čeprav ga lahko nosite dlje časa ob posebnih priložnostih. Pa tudi, zakaj pa ne.

Odprti modrčki so namenjeni temu, da podprejo prsi in jim dajo obliko, brez da bi jih omejevali, pa tudi občutek pri nošenju je veliko bolj svoboden, saj ni blaga na prsih.

Enako pa odprte hlačke poskrbijo za to, da sicer izgleda, kot da imate hlačke, vendar so najpomembnejši deli odprti. Občutek je čisto drugačen in tudi seksualnost takšnega spodnjega perila je čisto drugačna. V osnovi lahko imate spolne odnose brez da perilo sploh premikate.

Primer takšnega kompleta, ki je kvalitetno izdelan in estetski vidite spodaj.

Moško erotično spodnje perilo

Moški imajo nekoliko manj izbire pri erotičnem spodnjem perilu, pa tudi pri spodnjem perilu na splošno. Res je, da se občasno tu in tam najdejo moški ki oblečejo moške tangice, in tu pa tam se najdejo ženske, ki rečejo da jim je to všeč tudi, če moški ni striper na njeni dekliščini.

Moške tangice so seveda izdelane čisto drugače kot tangice za ženske. Velikosti so drugačne, sprednji del ima klasično mošnjo, kot jo imajo druge vrste moškega spodnjega perila in generalno so manj čipkaste, pa bolj “moške”, karkoli že to pomeni. Več tangic za moške najdete tudi tukaj.

Sicer pa so moški omejeni na to, da nosijo (nekoliko) manjše ali (nekoliko) večje boksarice, ki so lahko oprijete ali pa široke (čeprav slednje ne spadajo v kategorijo erotične). In seveda klasične spodnjice, ki so tudi precej daleč od tega, čemur pravimo erotično spodnje perilo.

Res pa je, da se nabor moškega erotičnega perila širi, boksarice so postale kratke, lahko so prosojne ali iz materialov, ki niso klasičen bombaž, pa tudi barve in kroji so različni. Širok pas elastike na vrhu že ponavadi pokaže, da je moški vsaj razmislil o tem kaj bo kupil in ni kupil paketa spodnjic v Hoferju.

One thought on “Vodič po erotičnem perilu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja