obrazec za potovanje na hrvaško covid-19

Pravila in obrazec za vstop na Hrvaško 2021

Pravila, ki jih dr┼żave v ─Źasu Korone postavljajo za vstop v posamezno dr┼żavo se stalno spreminjajo. Vstop v Hrva┼íko je za slovence ┼íe posebej pomemben, ker res gremo radi tja na morje, pogosto imamo na Hrva┼íkem pau┼íal ali pa imamo kar svoje apartmaje, ali pa gremo v hotel ali v kamp.

Hrva┼íka je ┼że leta 2020 precej sprostila pravila za vstop v ─Źasu poletnih po─Źitnic, oziroma kar od maja do oktobra, tako da je lahko veliko Slovencev in Slovenk neomejeno potovalo tja in smo lahko ┼íli brez te┼żav na po─Źitnice. Upajmo, da bo tudi 2021 tako, da bomo lahko izkoristili dopust in se ne bo treba stiskati na slovenskih lokacijah.

─îe i┼í─Źete obrazec za vstop na Hrva┼íko, le-ta trenutno ni obvezen, je pa seveda priporo─Źljivo, da ga imate s seboj. Pogosto ga na meji ne pogledajo (lastne izku┼ínje), v─Źasih pa ga, ali pa je vsaj la┼żje, ─Źe ga imate.

Najdete ga tukaj

Sam sem mejo pre─Źkal pred nekaj dnevi, na poti tja mi ni bilo potrebno pokazati ni─Źesar, le potni list oziroma osebno izkaznico. Na poti nazaj sem moral pokazati tudi PCR test, ki sem ga opravil v hotelu. Moram re─Źi, da je bilo to najbolj┼íe, saj so bili v hotelu odli─Źno organizirani, test sem opravil hitro in brez ─Źakanja, pla─Źal poleg ra─Źuna v hotelu in to je to, natisnili so mi izvid in sem bil ┼że na poti. ─îe imate le mo┼żnost opravljanja testa v hotelu, jo izkoristite.

Kaj moram vedeti o obrazcu za Hrvaško

Pomembno je, da na obrazec zapi┼íete podatke vseh, ki potujejo z vami. V obrazcu imate mo┼żnost dodajanja oseb (slika spodaj)

Obrazec za vstop na Hrvaško

Tam kjer pi┼íe dodajte potnika, boste dodali va┼ío ┼żeno, otroke, stare star┼íe ipd. Pa─Ź vse, ki bodo potovali z vami in vpisati boste morali tudi podatke za vsakega izmed njih.

Enako velja tudi za namestitve, oziroma lokacije, kjer se boste nahajali. Vpi┼íete lahko ve─Ź oseb, ampak samo eno lokacijo.

Kaj potrebujem za prehod meje na Hrvaško

Kaj to─Źno potrebujete za prehod meje na Hrva┼íko, je odvisno od va┼íega statusa, kak┼ína je va┼ía podlaga za prehod meje. Seveda pa se to vse razlikuje tudi glede na ─Źas, kak┼ína so trenutna pravila glede COVID-19.

Seveda pa to, kaj potrebujete za prehod na Hrvaško ni edino vprašanje, pomembno vprašanje je vedno tudi, kaj potrebujete in kakšna so pravila za vstop nazaj v Slovenijo. Pogosto boste za oboje potrebovali ne prestar PCR test ali pa vsaj hitri Corona test.

Ali potrebujem obrazec za prestop meje na Hrvaško

Obrazec potrebujete in ga morate izpolniti še preden vstopite na Hrvaško, doma in ga morate tudi natisniti. Obrazec najdete tukaj

Ali potrebujem PCR ali hitri test za vstop na Hrvaško

Informacije kaj to─Źno potrebujete za vstop na Hrva┼íko se ves ─Źas spreminjajo, aktualne informacije najdete tukaj

Kaj potrebujem za vrnitev iz Hrvaške v Slovenijo

Tudi za vrnitev v Sloveniji obstajajo posebni pogoji, ki se ves ─Źas spreminjajo, zato redne informacije najdete tukaj.

Katere dokumente potrebujem za turisti─Źni vstop na Hrva┼íko

Glede na to, da se te informacije stalno spreminjajo, je seveda pomembno, da preverite kaj so zadnje informacije. Ampak, v vsakem primeru je pametno, da imate s seboj:

  • osebni dokument ali potni list
  • Kopijo rezervacije turisti─Źne namestitve, na katero se odpravljate
  • Natisnjeno potrdilo o izpolnitvi obrazca za vstop na Hrva┼íko (tole)

Kaj potrebujem za vrnitev v Slovenijo

Dokler je Hrva┼íka na rde─Źem seznamu dr┼żav, za vrnitev v Slovenijo potrebujete:

  • negativni PCR test, ki ne sme biti starej┼íi od 48 ur od odvzema brisa in je lahko narejen v EU ali dr┼żavah schengna, Veliki Britaniji ali ZDA
  • potrdilo pozitivnem rezultatu PCR testa, ki je starej┼íe od 21 dni in ne ve─Ź kot 6 mesecev (iz EU dr┼żav), ali potrdilo zdravnika (samo iz EU, schengna, VB ali ZDA), da je oseba prebolela covid-19 in od simptomov ni minilo ve─Ź kot 6 mesecev
  • dokazilo o cepljenju zoper covid-19  s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni ali cepiva Vaccine Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiv AstraZeneca, Sputnik ali cepiva Johnson & Johnson in je od tega preteklo najmanj 21 dni.
  • ─îe oseba pri vstopu v Slovenijo nima ustreznega potrdila ali ne sodi med spodnje izjeme, se jo napoti v 10 dnevno karanteno, ki jo ni mogo─Źe pred─Źasno odpraviti s testiranjem.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja