obrazec za potovanje na hrvaško covid-19

Pravila in obrazec za vstop na Hrvaško 2021

Pravila, ki jih države v času Korone postavljajo za vstop v posamezno državo se stalno spreminjajo. Vstop v Hrvaško je za slovence še posebej pomemben, ker res gremo radi tja na morje, pogosto imamo na Hrvaškem paušal ali pa imamo kar svoje apartmaje, ali pa gremo v hotel ali v kamp.

Hrvaška je že leta 2020 precej sprostila pravila za vstop v času poletnih počitnic, oziroma kar od maja do oktobra, tako da je lahko veliko Slovencev in Slovenk neomejeno potovalo tja in smo lahko šli brez težav na počitnice. Upajmo, da bo tudi 2021 tako, da bomo lahko izkoristili dopust in se ne bo treba stiskati na slovenskih lokacijah.

Če iščete obrazec za vstop na Hrvaško, le-ta trenutno ni obvezen, je pa seveda priporočljivo, da ga imate s seboj. Pogosto ga na meji ne pogledajo (lastne izkušnje), včasih pa ga, ali pa je vsaj lažje, če ga imate.

Najdete ga tukaj

Sam sem mejo prečkal pred nekaj dnevi, na poti tja mi ni bilo potrebno pokazati ničesar, le potni list oziroma osebno izkaznico. Na poti nazaj sem moral pokazati tudi PCR test, ki sem ga opravil v hotelu. Moram reči, da je bilo to najboljše, saj so bili v hotelu odlično organizirani, test sem opravil hitro in brez čakanja, plačal poleg računa v hotelu in to je to, natisnili so mi izvid in sem bil že na poti. Če imate le možnost opravljanja testa v hotelu, jo izkoristite.

Kaj moram vedeti o obrazcu za Hrvaško

Pomembno je, da na obrazec zapišete podatke vseh, ki potujejo z vami. V obrazcu imate možnost dodajanja oseb (slika spodaj)

Tam kjer piše dodajte potnika, boste dodali vašo ženo, otroke, stare starše ipd. Pač vse, ki bodo potovali z vami in vpisati boste morali tudi podatke za vsakega izmed njih.

Enako velja tudi za namestitve, oziroma lokacije, kjer se boste nahajali. Vpišete lahko več oseb, ampak samo eno lokacijo.

Kaj potrebujem za prehod meje na Hrvaško

Kaj točno potrebujete za prehod meje na Hrvaško, je odvisno od vašega statusa, kakšna je vaša podlaga za prehod meje. Seveda pa se to vse razlikuje tudi glede na čas, kakšna so trenutna pravila glede COVID-19.

Seveda pa to, kaj potrebujete za prehod na Hrvaško ni edino vprašanje, pomembno vprašanje je vedno tudi, kaj potrebujete in kakšna so pravila za vstop nazaj v Slovenijo. Pogosto boste za oboje potrebovali ne prestar PCR test ali pa vsaj hitri Corona test.

Ali potrebujem obrazec za prestop meje na Hrvaško

Obrazec potrebujete in ga morate izpolniti še preden vstopite na Hrvaško, doma in ga morate tudi natisniti. Obrazec najdete tukaj

Ali potrebujem PCR ali hitri test za vstop na Hrvaško

Informacije kaj točno potrebujete za vstop na Hrvaško se ves čas spreminjajo, aktualne informacije najdete tukaj

Kaj potrebujem za vrnitev iz Hrvaške v Slovenijo

Tudi za vrnitev v Sloveniji obstajajo posebni pogoji, ki se ves čas spreminjajo, zato redne informacije najdete tukaj.

Katere dokumente potrebujem za turistični vstop na Hrvaško

Glede na to, da se te informacije stalno spreminjajo, je seveda pomembno, da preverite kaj so zadnje informacije. Ampak, v vsakem primeru je pametno, da imate s seboj:

  • osebni dokument ali potni list
  • Kopijo rezervacije turistične namestitve, na katero se odpravljate
  • Natisnjeno potrdilo o izpolnitvi obrazca za vstop na Hrvaško (tole)

Kaj potrebujem za vrnitev v Slovenijo

Dokler je Hrvaška na rdečem seznamu držav, za vrnitev v Slovenijo potrebujete:

  • negativni PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur od odvzema brisa in je lahko narejen v EU ali državah schengna, Veliki Britaniji ali ZDA
  • potrdilo pozitivnem rezultatu PCR testa, ki je starejše od 21 dni in ne več kot 6 mesecev (iz EU držav), ali potrdilo zdravnika (samo iz EU, schengna, VB ali ZDA), da je oseba prebolela covid-19 in od simptomov ni minilo več kot 6 mesecev
  • dokazilo o cepljenju zoper covid-19  s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni ali cepiva Vaccine Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiv AstraZeneca, Sputnik ali cepiva Johnson & Johnson in je od tega preteklo najmanj 21 dni.
  • Če oseba pri vstopu v Slovenijo nima ustreznega potrdila ali ne sodi med spodnje izjeme, se jo napoti v 10 dnevno karanteno, ki jo ni mogoče predčasno odpraviti s testiranjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja