Najcenejši in najboljši internet – kako do njega

Redno preverjamo kje dobite najcenejši internet, zato je naš članek vedno aktualen, nazadnje smo to preverili 29/09/2023.

Kako dobim ponudbo za najcenejši internet

Seveda pa ni vse tako enostavno, da bi lahko kar preko palca rekli kdo ima najcenejši internet. Ker se ponudbe od ponudnika do ponudnika razlikujejo.

Vse je odvisno tudi od vaših potreb in zahtev, pa tudi od tega kje se nahajate in kaj imate doma. To pomeni, da bi morali iti študirati posamezne ponudbe od enega do drugega ponudnika, pa še potem bi ponudbe za internet težko primerjali. Ker imajo vi neke svoje pakete in neke svoje akcije.

Zato smo mi tukaj, profesionalci, ki znamo primerjati pakete in imamo neposreden dostop do tržnikov posameznih ponudnikov interneta. Na takšen način lahko vsem naenkrat, čisto brezplačno, pošljete povpraševanje. Izpolnite en obrazec. In pri nas vas ne bo nadlegovalo 10 telefonskih centrov, ne, mi bomo jih za vas kontaktirali, dobili ponudbe, jih primerjali in vam posredovali samo najboljšo ponudbo za najbolj ugoden internet. In tako dobite eno ponudbo, ki jo nato lahko sprejmete ali ne. Seveda vas v nič ne zavezujemo.

Kateri ponudnik ponuja najcenejši internet

To je odvisno od več faktorjev, zato vas prosimo, da izpolnite obrazec, tako da vam lahko svetujemo kateri poceni internet je najboljši za vas.

Najcenejši internet optika

Optika je ponavadi najhitrejši internet, še pomembneje pri optični povezavi pa je, da imate lahko Upload enako visok kot Download, ali pa da je Upload vsaj precej visok. Ob uporabi ostalih tehnologij povezave do operaterja, je Upload, torej vaše nalaganje datotek na splet ponavadi počasnejši.

Glavno vprašanje je, ali sploh potrebujete hiter upload. Res je, da na prvi pogled ne, ampak ni čisto tako. Ne gre samo za vprašanje, ali želite nalagati velike video posnetke na internet, in za to potrebujete hiter Upload. Ne, pogsoto potrebujemo hiter upload za čisto navadno delo na spletu.

Kajti, upload močno porabljajo že video konference, kjer ves čas pošiljate svoj video, pogosto pa potrebuejte hiter upload že samo za klasične spletne strani. Kajti, če spletna stran pogosto zahteva od vas nek odgovor in traja, da ta odgovor prejme, potem pač ne bo šlo hitro prenašati stvari k nam, če jih ne morete hitro pošiljati od sebe.

Zato kar potrebujete hiter upload in se ne zadovoljiti s paketom, ki sicer ima precej Downloada, pa malo Uploada. Vedno vzamite vsaj tistega, ki je drugi najcenejši.

Najcenejši mobilni internet

Mobilni internet je posebna kategorija. Trenutno smo v času, ko je mobilni internet precej poceni in ga imamo vključenega v pakete. Včasih je bilo temu drugače in smo se posebej ukvarjali s tem kje bomo dobili veliko mobilnega interneta.

Kljub temu moramo biti pozorni, predvsem pa moramo biti pozorni na to koliko je vključenega interneta, posebej tistega, izven Slovenije. Preveriti moramo koliko imamo mobilni internet slovenija in koliko imamo mobilnega interneta v EU in koliko imamo mobilnega interneta izven EU v posameznih državah. Za tujino, ki ni EU ali Balkanske države moramo še vedno preveriti kakšna je cena posameznega SMSja, kakšna je cena GB podatkov in kakšna je cena minute klica.

Najcenejši ponudnik interneta in televizije

Večina podjetij sedaj ponuja skupaj internet in televizijo, kajti skoraj vsako gospodinjstvo ju potrebuje skupaj. In ponavadi je tako, da če kupimo nek paket, ki vključuje več stvari skupaj, lahko dobimo boljšo, cenejšo ponudbo.

Res je, pogosto želijo v te pakete zložiti še kaj drugega, recimo fiksni telefon in mobilne telefone, tako da moramo biti pozorni kaj ponuja kateri paket in koliko.

Najcenejši tv ponudnik ni nujno vedno enak kot najcenejši internet optika ponudnik, zato moramo primerjati točno to kar imamo sedaj s točno tem, kar želimo imeti pri novem ponudniku.

Najhitrejši internet v Sloveniji

Kaj je zelo hiter internet? To ni čisto enostavno vprašanje. Hitrost, čas pinga, odzivni čas, vse to je pomembno, ko govorimo o hitrosti interneta.

Zelo veliko je odvisno od vaše lokacije in infrastrukture, ki prihaja do vas. Da smo zelo jasni, vse je odvisno od tega kakšni kabli potekajo od vaše ga stanovanja ali hiše do ponudnika. In tukaj je več stvari, če gledamo samo internet, je pomembno kakšen kabel gre od vašega modema do omarice, kako daleč je ta omarica in potem je pomembno kakšen kabel gre od vaše omarice naprej do glavne omarice in tako naprej.

Seveda pa je marsikaj odvisno tudi od tega kaj imate vi doma. Router, ki vam ga dostavi ponudnik interneta je ponavadi kar ok, težava nastane pri brezžičnem interentu. Veliko boljši internet boste imeli, če se boste priključili na kabel, kot pa preko brezžičnega interneta. Tudi če imate najbolj napreden router, ki ima zadnjo WIFI tehnologijo, boste lahko omejeni z WIFIjem v vašem računalniku, kajti če le-ta ni najnovejši lahko on počasi sprejema podatke, ne glede na to da jih router hitro oddaja.

In vaša lokacija v stanovanju glede na router je tudi zelo pomembna. Zato router postavite na mesto, kjer je blizu kjer vi ponavadi uporabljate internet.

Kdo ponuja internet v Sloveniji

Ime ponudnika internetaSpletna stran ponudnikaTelefonska številka
T-2t-2.net064 064 064
Telemachhttps://telemach.si/070 700 700
A1https://www.a1.si/040 40 40 41
Telekomhttps://www.telekom.si/080 8000
BOB (le mobilni internet)bob.si068 680 680
HOT (le mobilni internet)https://www.hot.si/Nimajo

Seveda obstajajo tudi manjši in lokalni ponudniki, kjer pa je vse skupaj nekoliko drugače ali bolj kompleksno. Predvsem kupujejo tudi oni od teh istih ponudnikov dostop, tako da so dolgoročno gledano dražji. Najboljše je, če se ozrete po ponudbah na teh spletnih straneh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja