Najcenejši in najboljši internet – kako do njega

Redno preverjamo kje dobite najcenejši internet, zato je naš članek vedno aktualen.

Kako dobim ponudbo za najcenejši internet

To je najpogostejšne vprašanje, zato bomo kar odgovorili nanj in povedali, da ima najcenejši internet trenutno Telemach.

Seveda pa ni vse tako enostavno, da bi lahko kar preko palca rekli kdo ima najcenejši internet. Ker se ponudbe od ponudnika do ponudnika razlikujejo.

Najboljšo ponudbo boste dobili, če pokličete v klicni center. Vedite, da imajo tam zelo pogosto drugačne, boljše ponudbe, kot na spletni strani ali v fiziočni poslovalnici. In tisti na telefonu so zagotovo plačani po prodaji, ali pa vsaj delno po prodaji, tako da se bodo zelo potrudili za to, da vam ustrežejo in vam najdejo najboljšo ponudbo. Na spletni strani se boste morali sami znajti, po telefonu pa vam bodo pomagali.

Kateri ponudnik ponuja najcenejši internet

Trenutno najcenejši ponudnik je Telemach s svojo ponudbo EON light.

Najcenejši internet optika

Optika je ponavadi najhitrejši internet, še pomembneje pri optični povezavi pa je, da imate lahko Upload enako visok kot Download, ali pa da je Upload vsaj precej visok. Ob uporabi ostalih tehnologij povezave do operaterja, je Upload, torej vaše nalaganje datotek na splet ponavadi počasnejši.

Glavno vprašanje je, ali sploh potrebujete hiter upload. Res je, da na prvi pogled ne, ampak ni čisto tako. Ne gre samo za vprašanje, ali želite nalagati velike video posnetke na internet, in za to potrebujete hiter Upload. Ne, pogsoto potrebujemo hiter upload za čisto navadno delo na spletu.

Kajti, upload močno porabljajo že video konference, kjer ves čas pošiljate svoj video, pogosto pa potrebuejte hiter upload že samo za klasične spletne strani. Kajti, če spletna stran pogosto zahteva od vas nek odgovor in traja, da ta odgovor prejme, potem pač ne bo šlo hitro prenašati stvari k nam, če jih ne morete hitro pošiljati od sebe.

Zato kar potrebujete hiter upload in se ne zadovoljiti s paketom, ki sicer ima precej Downloada, pa malo Uploada. Vedno vzamite vsaj tistega, ki je drugi najcenejši.

Najcenejši mobilni internet

Mobilni internet je posebna katerogija. Trenutno smo v času, ko je mobilni internet precej poceni in ga imamo vključenega v pakete. Včasih je bilo temu drugače in smo se posebej ukvarjali s tem kje bomo dobili veliko mobilnega interneta.

Kljub temu moramo biti pozorni, predvsem pa moramo biti pozorni na to koliko je vključenega interneta, posebej tistega, izven Slovenije.

Kdo ponuja internet v Sloveniji

Ime ponudnika internetaSpletna stran ponudnikaTelefonska številka
T-2t-2.net064 064 064
Telemachhttps://telemach.si/070 700 700
A1https://www.a1.si/040 40 40 41
Telekomhttps://www.telekom.si/080 8000
BOB (le mobilni internet)bob.si068 680 680
HOT (le mobilni internet)https://www.hot.si/Nimajo

Seveda obstajajo tudi manjši in lokalni ponudniki, kjer pa je vse skupaj nekoliko drugače ali bolj kompleksno. Predvsem kupujejo tudi oni od teh istih ponudnikov dostop, tako da so dolgoročno gledano dražji. Najboljše je, če se ozrete po ponudbah na teh spletnih straneh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja