Telemach EON izkušnje

Telemachov EON je sistem, preko katerega gledate televizijo. Sedaj verjetno že veste, televizija se ne gleda več preko televizije, ampak so vse neke aplikacije, neki dodatki, dodatne škatle in tako naprej. In vsako ponudnik televizije in interneta ima svoj sistem.

Nekateri so boljši, nekateri so slabši, so pa izjemno pomembni, saj je to tisto, kar boste vsak dan uporabljali za gledanje televizije. Od tega je odvisno, ali boste lahko enostavno previjali naprej in nazaj, ali boste hitro prestavljali kanale in vse ostalo.

Osnovne infomacije o EON

EON ne smemo zamenjati z NEO, ki je sistem ki ga ponuja Telekom. Ne vem zakaj so našli tako podobna imena. V glavnem EON ponuja vse kar ponujajo ostali. Lahko ga namestite na pametno televizijo kot aplikacijo, ali pa ga uporabljate kot t.i. top-box.

Če ga uporabljate kot aplikacijo, potem ne potrebujete dodatne škatle, ki kazi vašo dnevno sobo in ne potrebujete dodatnega daljinca. Kar je kr ok rešitev, glede na to da ponavadi ne maramo teh stvari. Res pa je, da je upravljanje z EON nekoliko bolj komplicirano, če ga uporabljamo kot aplikacijo.

Meni osebno je po mesecu dni bilo dovolj teh težav in sem začel uporabljati top-box, torej to dodatno škatlo. Pač uporaba daljinca, večkrat si padel ven iz njihove aplikacije, previjanje ni delalo 100 %, vse to me je prepričalo, da sem šel na dodatnega daljinca.

EON in prevrtavanje nazaj

EON seveda omogoča tudi pogled nazaj.

Sistem je precej enostaven in ponavadi deluje ok. Res pa je, da precej pogosto nekoliko kolcne. To, da se predvajanje za nekaj sekund ustavi, je precej pogosto. In tega pri drugih ponudnikih nismo videli tako pogosto, kot pri Telemachu.

Hitrost preklapljanja med programi

To je verjetno ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih delamo na televiziji, preklapljanje med programi. Na to, da nam ves čas prikazujejo programe, ki jih ne moremo uporabljati smo že navajeni.

Res pa je še dodatna težava lahko, če traja preklapljanje med programi. Pri nekaterih ponudnikih smo opazili, da lahko traja sekundo ali dve, da prestavijo program. In če želimo malo pregledati programe in kaj se na njih dogaja postane to preklapljanje hitro prepočasno. Zato je to zelo pomemben kriterij.

EON dela tukaj dobro in dobi +

Prikaz delovanja EON televizije

Na video posnetku lahko sami pogledate kako deluje, kako deluje prevrtavanje, kako izbirate programe in vse ostalo, kar boste počeli ko boste sami gledali televizijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja