Najboljše gostovanje spletne trgovine

Gostovanje spletne trgovine je ena izmed zelo pomembnih kriterijev, ki bo naredila vašo spletno trgovino kvalitetno. Od hostinga spletne trgovine je odvisno, kako pogosto bo vaša spletna trgovina neodzivna, kako hitro se bo nalagala in še kaj.

Kako gostovanje vpliva na vašo spletno stran

Na katere stvari na gostovanju morate biti pozorni

Podpora v Slovenskem jeziku

Ste že kdaj poklicali pomoč uporabnikom, potem pa se morali pogovarjati z nekom, ki je komaj govoril angleško. In še vaša angleščina je bolj osnovna, tako da sta imela velike težave in na koncu ste obupali? No, to se lahko zgodi.

Pač veliko enostavneje je, če se lahko z nekom pogovoriš v Slovenščini, saj je včasih že tako težko povedati in razložiti kaj je šlo narobe, ker v resnici moramo govoriti nek računalniški jezik.

Slovensko gostovanje bo seveda ponudilo pomoč v slovenskem jeziku in v urah vašega delovnika. Nekatera gostovanja bodo pač delala v času, ko vi spite, ker se nahajajo na drugem koncu sveta. Ameriška tako pogosto začnejo delati komaj popoldne po našem času, vi pa ste že od jutra brez spletne strani. Zato predlagamo slovensko gostovanje.

Lokacija gostovanja

Lokacija gostovanja vpliva tako na hitrost nalaganja vaše spletne strani, kot tudi na to, kako bo Google videl vašo stran. Stvar je čisto enostavna, če je uporabnik v Sloveniji, vaš server pa v Nemčiji, bo vsakokrat, ko bo uporabnik želel videti vašo spletno stran, moral poslati zahtevek v Nemčijo in počakat, da se podatki vrnejo.

Seveda informacije potujejo izjemno hitro, ampak vseeno, stotine ali tisoče kilometrov, ki jih morajo prepotovati informacije lahko dodajo sekundo ali dve. Ampak, vsaka sekunda šteje, zato poskrbite, da bo vaša spletna stran delovala kolikor je le možno hitro.

Vedeti pa moramo, da to da gostovanje ponuja slovensko podjetje ne pomeni, da so njihovi serverji v Sloveniji. Veliko, predvsem tistih, ki so nekoliko cenejših, v resnici prodaja serverje, ki se nahajajo v drugih državah. S tem v osnovi ni nič narobe, le vedeti moramo, da je temu tako.

Velikost diska

Tukaj ne bomo preveč razlagali, kajti stvar je precej jasna. Sama spletna stran zasede kar nekaj diska. Vsaka slika, ki jo naložite za vsak produkt bo zasedla nekaj diska. Vsak dokument, vse bo zasedlo nekaj diska. Približno morate vedeti koliko imate veliko spletno stran oziroma kako velika bo postala in potem temu prilagodite velikost diska.

Ponavadi imajo paketi za gostovanje vključeno neko količino diska. Če ga boste potrebovali več, boste lahko dodatno zakupili ali večji paket, ali pa ponekod celo samo povečali količino diska.

Procesor in spomin

Pogosto se pri gostovanju spletne strani ne ukvarjamo s tem kako močan računalnik je v ozadju. V resnici pa bi se morali, ne le s tem kako močan je računalnik, ampak predvsem s tem kolikšen del je na voljo naši spletni strani.

Pogsoto vam tega podatka ne bodo povedali, to pomeni da ste na t.i. shared gostovanju. To pomeni, da ste na serverju z drugimi spletnimi stranmi in si z vsemi delite resourse tega serverja. Kar je ok, vendar nimate nikoli zagotovljeno, da je toliko in toliko serverske moči rezervirane za vas. Ampak če je ne rabite, je to čisto ok. Na drugi strani pa, če zakupite del ali celoten server, pa boste jasno vedeli kolikšen del je rezerviran za vas in ga boste lahko tudi kadarkoli v celoti zasedli.

Kako je hitrost pomembna za vašo spletno trgovino

Hitrost nalaganja spletne trgovine je izjemno pomembna iz večih kriterijev:

  1. Dodatna ena sekunda nalaganja lahko zmanjša odstotek nakupov (conversion rate) za 7 %. A si predstavljate, samo zato, ker se vaša spletna trgovina nalaga eno sekundo počasneje, ne počasi, samo eno sekundo počasneje, lahko izgubite 7 % nakupov. To je izjemno veliko.

2. Hitrost nalaganja, ali Page Speed ali Page Experience so ključne besede, ki so zelo pomembne za SEO optimizacijo oziroma za to ali se vaša spletna trgovina pojavi visoko v Google iskalnih rezultatih. To, kako hitro se spletna stran nalaga je izjemno pomemben kriterij za optimizacijo za iskalnike, to vam bo povedal vsak strokovnjak o SEO. Seveda gostovanje ni edina stvar, ki vpliva na hitrost nalaganja, je pa ena izmed pomembnih.

3. Hitrost nalaganja je pomembna tudi za oglaševanje, tako Facebook oglaševanje, kot tudi Google Adwords oglaševanje. Ste že kdaj videli, da vam Facebook pove, da je klikov več, kot vi vidite obiskovalcev na spletni strani. Kaj se tukaj dogaja? Eden izmed razlogov zakaj se to dogaja je tudi ta, da uporabniki, ki kliknejo na vaš oglas obupajo še preden se jim vaša spletna stran naloži. In zaprejo stran še preden se naloži, tako da zagotovo nikoli ničesar ne kupijo. Hitrost nalaganja je tudi pomembna pri oceni, ki jo oglaševalci dajo vaši spletni strani, torej Quality Score v Google Adwords. Če imate slabo, boste več plačevali za oglaševanje, zagotovo si tega ne želite.

Gostovanje wordpress spletne trgovine

WordPress je najbolj pogosto uporabljan CMS, oziroma sistem za postavitev spletne trgovine. Sam po sebi ni namenjen spletnim trgovinam, ampak z uporabo dodatka Woocommerce, je super spletna trgovina. Omogoča vse možne nadgradnje in je sam po sebi zelo dober za uporabo za spletne trgovine.

WordPress je specifičen sistem, ki zahteva specifično gostovanje. Seveda lahko uporabljate neko splošno gostovanje, ki je namenjeno vsem. Ampak, glede na to na kaj vse vpliva gostovanje spletne strani, je zelo pametno, da raje vzamete specifično gostovanje za WordPress.

Razlika je v tem, da je server nstavljen tako, da bo optimalno ponujal tiste resourse in tiste service in module, ki jih WordPress zahteva. Takšne nastavitve serverja vam bodo olajšale delovanje spletne trgovine in bodo spodbujale, da bo trgovina redkeje “crknila” in da se bo hitreje nalagala.

Zato vsekakor predlagamo, da uporabite specifično wordpress gostovanje, kot ga ponuja NEOSERV tukaj https://www.neoserv.si/gostovanje/wordpress-gostovanje

Ponujajo različne pakete, vsi na tej strani pa so namenjeni WordPress in Woocommerce spletnim stranem. Katerega izmed njih vzamete je odvisno predvsem od velikosti vaše spletne trgovine. V vsakem primeru ne kupite najmanjšega, kupite vsaj ZELENI paket.

Gostovanje magento spletne trgovine

Magento je verjetno najbolj napreden sistem za gostovanje spletne strani. Tisti, ki ga uporabljate veste, da je to velika zver, ki zna zelo veliko stvari, jo je pa težko ukrotiti. Najti programerje za Magento je kot bi iskal iglo v kopici sena in potem, ko ga ali jo najdeš, si ga/je ne moreš privoščiti. Malo za šalo, pa zelo zares.

Magento pogosto poganja nekoliko večje spletne trgovine, tiste ki imajo več produktov, več jezikovnih variant in morda tudi več obiska. Za takšne spletne trgovine je še veliko bolj pomembno, da gostovanje deluje, da ne crkne, da ni “nekaj se je zgodilo pa nič ne dela” in tudi da deluje hitro.

Gostovanje za magento je še bolj specifično, saj ima Magento svoje zahteve. Tukaj gre predvsem za to, da mu dovolimo, da uporablja dovolj procesorske moči in da ima dovolj rama, da lahko normalno deluje. Seveda, večja kot je spletna stran, večji paket na gostovanju boste potrebovali, ampak v vsakem primeru. Če boste uporabljali neko splošno gostovanje, boste morali imeti večji paket, kot pa če boste uporabljali specifično gostovanje namenjeno za gostovanje Magento spletne trgovine.

Tako da, Magento gostovanje bo ceneje, tudi če izgleda na prvi pogled dražje. Zato si ga kar privoščite. Mi smo testirali različne in po našem mnenju dela najbolje NEOSERV gostovanje. Tukaj ga najdete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja