Vodič za nakup najboljše električne zobne ščetke

Lep nasmeh je seveda prva stvar, ki vas predstavi. Naj bo (bodočemu) partnerju ali partnerki, poslovnemu partnerju ali partnerki, ali pa samo neznancu, ki postane znanec na cesti. In za lepe zobe potrebujemo dve stvari, najprej so to zdravi zobje in potem so to čisti, torej lepi zobje.

Oboje lahko dosežemo tako s klasično oziroma “ročno” zobno ščetko (vodič po nakupu smo pripravili in ga lahko najdete tukaj), kot tudi z električno zobno ščetko. Vprašanja o tem kaj je bolje in kaj je bolj zdravo dobimo kar pogosto in odgovorov, ki jih dajejo strokovnjaki je več. Res pa je, da so nekatere stvari pri izbiri med električno ali klasično zobno ščetko pač subjektivne, oziroma odvisne od tega kdo ste in kaj počnete.

Kakšne vrste električnih zobnih ščetk obstajajo?

Generalno obstajata dve vrsti električnih zobnih ščetk:

  1. Sonična zobna ščetka
  2. Rotirajoča zobna ščetka

Poglejmo kaj je rotirajoča zobna ščetka

Vrteče oziroma rotirajoče zobne ščetke imajo ponavadi okroglo glavo (torej tisti del, ki v resnici ščetka), ki se vrti z visoko hitrostjo tam med 2.500 in 7.000 obratov na minuto, takšne so recimo Oral B zobne ščetke.

Na drugi strani imamo sonične zobne ščetke

Sonične zobne ščetke pa izgledajo bolj kot klasične, ročne zobne ščetke in imajo ovalno glavo. Te zobne ščetke se ne vrtijo ampak vibrirajo z zelo visoko frekvenco, tudi do 60.000 premikov na minuto.

Katero izmed teh dveh izbrati je težko vprašanje. Po naših izkušnjah je boljša slednja, sonična zobna ščetka, kajti poleg same mehanske “sile” (ki v resnici ni sila, je nežna), deluje tudi soničnost, ki še dodatno razbija zobne obloge.

Dodatki in nastavki za zobne ščetke

Električne zobne ščetke pa nimajo samo zobne ščetke, pogosto boste poleg same zobne ščetke našli tudi druge stvari.

Pogosto dodajajo tudi zobno prho. To je dodatek, ki je ločen in ga tudi uporabljamo ločeno. Sestavljen je iz rezervoraja za vodo in naprave, ki šprica dovo. Zobno prho se uporablja namesto zobne nitke ali medzobne ščetke, je pa res da je njena uporaba nekoliko bolj okorna, zato je pogosto ne uporabljamo več.

Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu električne zobne ščetke

Način polnjenja

Načinov polnjenja je več različnih, ki jih lahko strnemo v dva načina. Ene zobne ščetke priključimo na vtikač in se tako polnijo. Druge se polnijo brezžično, pogosto imajo kozarec, v katerega enostavno odložite zobno ščetko in se le-ta polni. Slednje je seveda enostavneje, ampak razlike v resnici ni. Večina zobnih ščetk, ki jih morate priključiti ima v resnici neko stojalo, na katero postavite zobno ščetko in se ta prične samodejno polniti, tako da velike razlike tukaj ni.

Pogostost polnjenja

Pogostotst polnjenja se sliši kot zelo pomemben kriterij, pa verjetno ravno ni. Večina ljudi bo električno zobno ščetko uporabljala doma, kar pomeni da jo lahko polni vsak trenutek, ko je ne uporablja. Ker jo tako ali tako odložimo na stojalo ali kozarec, ki ga imamo v kopalnici.

Če bomo zobno ščetko odnesli s seboj na potovanje ali dopust, bo postal akumulator sploh problem. Večina zobnih ščetk bo brez težave preživela eno tedensko potovanje. Za vsak primer in za daljša potovanja pa imajo kvalitetne zobne ščetke tudi škatlo. Ta škatla zobne ščetke ne le ščiti pred umazanijo, ampak jo tudi polni. Tako imate s seboj dodatno baterijo za zobno ščetko in vam ni potrebno skrbeti za nič.

Tudi če zobna ščetka neha delati, jo lahko enostavno uporabite kot klasično ročno zobno ščetko (sploh če imate sonično, ki je oblikovana kot klasične zobne ščetke). In tako če vam za dan ali dva zmanjka elektrike, ni take sile.

Katera je najboljša električna zobna ščetka

Odgovor je po naše samo en. Sonična zobna ščetka Hydrosonic easy ali Hydrosonic Pro.

Klasična ali električna zobna ščetka

Tukaj je odločitev bolj ali manj vaša. Z obema boste lahko učinkovito očistili zobe, obe pa tudi podpirajo zobozdravniki in ortodonti.

Klasična zobna ščetka je dobra stara zanesljiva stvar, ki jo lahko vzamete povsod s sabo, vedno dela in skoraj vsakdo jo zna uporabljati. Električna zobna ščetka je drugačna, seveda je enostavna za uporabo, lahko pa jo tudi napredno uporabljate. Napredna uporaba pomeni, da si jo povežete s svojim mobilnim telefonom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja