Covid 19 sojenje nurenberg 2

Kaj je bilo originalno sojenje v Nurenbergu

Sojenje v Nurenbergu je bilo sojenje nemskim in drugim fašističnim ssodelavcem. Sodili so tako vojakom, zdravnikom, politikom, sodnikom in ostalim pomembnežem fašističnega sistema.

Pomembnost tega sodišča se kaže na večih nivojih. Najprej, šlo je za prvo pomembenjšesodišče, ki je nastalo po izvedenem zločinu. Takšen način sojenja sicer ni v praksi, saj v pravu poznamo pravila ni zakona, ni prekrškz, torej, za stvari, ki niso neposredno prepovedane in za njih obstaja sodišče, ne moreš biti preganjan. V tem primeru pa so ustanovili sodišče šele po kaznivem dejanju in to sodišče je bilo izven klasičnega državnega sistema treh vej oblasti. Tako je to sojenje postalo podlaga za druga t.i. ad-hoc sodišča, recimo Tribunal za Yugoslavijo (ICTY) in druge.

Ena izmed zanimivih stvari, ki so nastale je tudi Nuremberska listina, ki govori o tem kako lahko zdravniki izvajajo exper8mente na ljudeh. Le-ta ima 8 točk in je še danes pomemben dokument. Ker gre za izredno pomemben dokument, ga danes pogosto citirajo, res pa je da se ga pogosto tudi zlorablja. Recimo za razlago in nasprotovanje obveznemu cepljenju proti COVID19. Ker je precej čudno, saj imajo države po vsem svetu cel seznam odvesnih cepljenj, ki nobeno ni proti Nuremberski listini, le tole proti COVID naj bi bilo. seveda ni, Niremberska listina pac zagotovo prepoveduje da bi nekoga cepili na skrivaj, brez da bi mu to povedali, ne pa tega da imamo kampanjo v medijih, ki pravi, da se moraš cepiti če želiš hoditi po restavracijah ali na Hrvaško.

Kaj je Nuremberg 2 ali Nirenberg sojenje 2 za COVID19

Nepreverjeni viri in spletne strani, ki so nastale v zadnjih dveh mesecih trdijo, da bi nekje naj potekalo skrivno sojenje (kar seveda ne obstaja, prva ideja vseh sojenj je, da so javna) na katerih naj bi sodili zdravnikim za zločine proti človeštvu zaradi ukrepov proti širjenju COVID19.

Kar zanimiva ideja, ki jo večinoma širijo ljudje, ki verjamejo da COVID ne obstaja, čeprav vemo, da ga zdravniki praktično dnevno vidijo v svojih mikroskopih.

Ali sojenje Nuremberg 2 res obstaja?

Težko je dokazati, da nekaj ne obstaja. Tako kot težko dokažemo da ne obstajajo drevesa, na katerih rastejo špageti, tudi težko dokažemo, da ne obstaja sojenje. Ker vam ne moremo pokazati slike prazne sodne dvorane. Ravno obratno bi moralo biti, tisti, ki trdijo, da sojenje obstaja, bi ga morali dokazati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja