Medzobne ščetke

Medzobne ščetke CURAPROX poskrbijo za resnično čiste in zdrave zobe. Izberite Ščetko z držalom in paket za refill, tako da ne boste nikoli ostali brez ščetke. Po prvem čiščenju z vašo novo medzobno ščetko boste ugotovili, da so to najbolj čisto zobje kar ste jih imeli.

Vstavite, potegnete in končano.

KDO MORA UPORABLJATI MEDZOBNO ŠČETKO?

Odgovor na to je popolnoma enostaven, vsi. Kvalitetna zobna ščetka, zobna nitka in medzobna ščetka so osnova dobre zobne higiene. Tu ni, da uporabljajo medzobno ščetko samo tisti, ki imajo posebej čudno razporeditev zob ali tisti, ki imajo posebne težave z zobmi.

Medzobne ščetke bi morali uporabljati vsi. pika. 

ZAKAJ MORAMO UPORABLJATI TUDI MEDZOBNO ŠČETKO?

Medzobna ščetka poskrbi za prostor med zobmi tik ob dlesni, ki ga pogosto zobna nitka težko očisti, zobna ščetka pa tam vsekakor ne čisti. Nitka poskrbi za prostore med zobmi po celi dolžini zoba, medzobna ščetka pa za tisti prostor tik ob dlesni, ki je pogosto nekoliko večji in ga zato zobna nitka ne zapolni in tako tudi ne očisti.

KAKO UPORABLJAMO MEDZOBNO ŠČETKO?

Čisto enostavno. Po ščetkanju zob (2 minuti) in po tem ko ste uporabili zobno nitko, vzemite medzobno ščetko. Enkrat jo vstavite v prostor med dvema zobema tik ob dlesni. Po tem medzobno ščetko splahnite z vodo in postopek ponovite na vseh zobeh. 

Jaz začnem desno zgoraj in najprej očistim prostor med vsemi zgornjimi zobmi in se potem premaknem na spodnjo dlesen. Ampak to je kakor komur paše. V osnovi pa vstavi, potegni, splahni, naslednji.

KAKO POGOSTO MORAMO MENJATI MEDZOBNO ŠČETKO

Medzobno ščetko moramo menjavati, res pa je da imajo CURAPROX medzobne ščetke sistem, kjer lahko obdržite ročaj in zamenjate samo glavo. Tako je strošek manjši, dodatno pa prodajamo tudi t.i. refill, torej samo glave.

Kupci pogosto kupijo Prime start paket, ki vsebuje pet medzobnih ščetk (in dva ročaja ter super praktično stojalo), in potem še en refill paket, tako da imajo zalogo.

KAKO IZBEREM VELIKOST MEDZOBNE ŠČETKE?

To je nekoliko bolj kompleksno vprašanje, ker je seveda odvisno od vašega stanja zob, razmakov med njimi in drugih težav, ki jih morda imate. Klasično in najpogosteje se uporablja medzobna ščetka številka 6. Ta je primerna za vse, ki nimate nobenih težav in imate zobe ki so lepo ločeni en od drugega vendar ne stojijo narazen.

Potem pa, če imate zobe bolj narazen ali kakšne težave pa lahko pogledate večjo številko oziroma velikost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja